Bolu’da Kemik İliği Hastası Minik Zeynep Uygun İlik Bekliyor

Bolu’da Kemik İliği Hastası Minik Zeynep Uygun İlik Bekliyor

Bolu’da kemik iliği hastalığı ile mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan, uygun iliğin bulunması için yardım bekliyor.3 yıl önce henüz 2,5 aylık bir bebekken rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve k...

Bolu’da kemik iliği hastalığı ile mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan, uygun iliğin bulunması için yardım bekliyor.

3 yıl önce henüz 2,5 aylık bir bebekken rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve kemik iliği hastalığı teşhisi konulan minik Zeynep ve ailesi, uygun iliğin bulunması içi mücadele veriyor. Bir süre tedavi edildikten sonra tedaviye olumlu yanıt veren ve iyileşmeye başlayan Zeynep’in hastalığı 2 ay önce tekrar nüksedince Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hematoloji bölümünde tedavi gören Zeynep’e ilik nakli yapılmasına karar verildi. 30 yaşındaki Baba Mustafa Gülcan, maddi zorluklar içerisinde çocuklarının tedavilerini yaptıklarını belirterek, “Kızım hastalığa yakalandı. 2,5 aylıkken meydana gelen bu hastalık için Ankara’da tedavi gördü. İyileşmişti, 40 haftalık bir hastalık süreci vardı. 2 yıl kadar ilik arandı fakat bulunamadı, 2 ay oldu hastalığı yeniden nüksetti. Tüm devlet büyüklerimizden ve vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan Kızılay’a gidip, küçük bir tüp kan vererek iliklerini bağışlamalarını istiyoruz. İnşallah bunu yaparlar tek isteğimiz bu” diye konuştu.

Annesi Nurcan Gülcan ise, "Biz üç senedir kendi çabamızla mücadele ettik kızımız için yeterli gelemedik. Allah rızası için herkesten kan bekliyoruz. Evlat acısı çok zor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.