Çaşır Mantarının Kilosu 50 Lira

Çaşır Mantarının Kilosu 50 Lira

Kahramanmaraş’a özgü çaşır mantarının kilosu 50 liradan satılıyor.Çaşır mantarı sezonunun başlamasıyla Kahramanmaraş Ahir Dağı Engizek Yaylası’na akın eden vatandaşlar, daha fazla mantar toplamak için...

Kahramanmaraş’a özgü çaşır mantarının kilosu 50 liradan satılıyor.

Çaşır mantarı sezonunun başlamasıyla Kahramanmaraş Ahir Dağı Engizek Yaylası’na akın eden vatandaşlar, daha fazla mantar toplamak için birbirleriyle yarışıyor.

Mantar sezonuyla birlikte mantar toplayan vatandaşlardan Abdullah Yılmaz, “Çaşır mantarını diğer mantarlardan ayıran birçok özelliği bulunmaktadır. Kahramanmaraş’ta bu aylarda büyüyen Çaşır mantarı çarşı pazarda 50 TL’ye kadar alıcı buluyor. Çok lezzetli olan bir mantarın dışında insan sağlığı üzerinde birçok yararı olduğunu biliyoruz. Ben başta olmak üzere ailecek çaşır mantarını çok seviyoruz. Ticari amaçla bu bölgede mantar toplayan vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü mantarlarının birçoğu birbirine çok benziyor. Bu sebeple daha tecrübeli bir kişiden veya uzmandan yardım almalarını gerekli buluyorum. Aksi halde sonucundan kötü etkilenebilecekleri durumlarla karşı karşıya kalabilirler” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.