CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası, milyonlarca insanın merakla beklediği müjdeli haberleri ardı ardına sıraladı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN- Kabine toplantısının ardından kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme adımlarını, kaldırılacak yasakları açıkladı ve yeni dönemin yol haritasını kamuoyu ile paylaştı.

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği, “hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması gevşetilecek mi, restoran, kıraathane ve kafeler müşteri kabul etmeye başlayacak mı, açık hava düğünlerine izin verilecek mi, yüz yüze eğitim nasıl olacak?” sorularına tek tek açıklık getirildi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından kamera karşısına geçti. 

1 HAZİRAN KARARLARI 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şu şekilde,

-Salgınla mücadelemizi her cephede kararlılıkla sürdürüyoruz.

-Toplamda 661 milyar lirayı bulan hibe ve desteklerin sosyal sıkıntılara, güvenlik tehditlerine, ekonomik kayıplara maruz kalmadan geçirmesine destek olmuştur.

-Türkiye milli gelirine oranla halkına en çok destek veren ülkedir.

-2021 yılı büyüme rakamları açıklandı. Ekonomimiz yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüyerek, G20 ülkeleri arasında Çin'in ardından ikinci sırada yer alması herhalde bir şeyler ifade ediyor.

-Aşı çalışmalarında da dünyada ilk 10 ülke arasındayız. Üstelik bunu kendisi aşı üretmediği halde başarmış bir ülkeyiz. Haziran ayını tam manasıyla bir aşı seferberliğine dönüştürmek için sonuna kadar uğraşacağız.

Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimi

Kademeli normalleşmeye ilişkin Erdoğan, "Aradan geçen iki haftalık sürede vaka ve ölüm sayılarındaki nispi azalmanın, hedeflediğimiz oranda değilse bile önemli ölçüde sürüyor olması tedbirlerin amacına ulaştığının ifadesidir." diye konuştu.

Erdoğan, yaptığı konuşmada Kovid-19'la mücadele kapsamındaki kademeli normalleşme sürecine ilişkin, şunları aktardı:

"Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir. Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir. Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecektir. Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek. Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır. Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecektir.  Spor kulüpleri genel kurullarını haziranın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar da ikinci yarısından itibaren gerçekleştirebileceklerdir. Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.