Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Kurban Bayramı tatili süresini açıkladı.

"Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyorlar" diyen Erdoğan, bayramda köprülerden geçişlerin de ücretsiz olacağını duyurdu.

İki haftada bir gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Kurban Bayramı nedeniyle öne çekildi. Bugün yapılan toplantıda corona virüsü salgını ve aşılamadaki son durum görüşülürken, Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı da karara bağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bayram günlerini de aynı şekilde kurallara uyarak geçirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız." açıklamasını yaptı.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı 20 Temmuz Salı günü başlayıp 23 Temmuz Cuma günü bitecek. Kurban Bayramı tatiliyle ilgili detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bayram arefesi olan Pazartesi günü yarım gün bayramın ilk gününden son gününe olan salıdan cumaya kadar tam gün tatildir. Pazartesi günkü yarım gününü idari tatil olarak belirleme kararı aldık. Böylece vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 temmuz pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyor. 16'sında herkes mesaisinde olabilecek. '' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.