DBP Yöneticilerinin YDG-H Tarafından Tehdit Edildiği İddialarıyla İlgili Açıklama

DBP Yöneticilerinin YDG-H Tarafından Tehdit Edildiği İddialarıyla İlgili Açıklama

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman il yöneticileri ve eski DBP il başkanının PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) tarafından tehdit edildiği iddia edildi....

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman il yöneticileri ve eski DBP il başkanının PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) tarafından tehdit edildiği iddia edildi. Emniyet Müdürlüğü tarafından yöneticilere gönderilen tebligat üzerine olaydan haberdar olan yöneticiler, basın açıklaması yaptı.

DBP Batman il binasında yapılanda açıklamada, PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H’nin bazı parti temsilcilerini tehdit ettiği söylemlerinin gerçeğini yansıtmadığını dile getirildi. Basın açıklaması yapan eski DBP İl Başkanı Serdar Atalay, yaşanan olayların bu yapıya mal edilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Bu yapının kimseyi tehdit etmediğini söyleyen Atalay, "Emniyet Müdürlüğü bize güvenlik isteyip istemediğimiz konusunda bize bilgi verildi. Biz kesinlikle devletin ve AKP’nin güvenliğini kabul etmiyoruz. Biz sadece halkımıza güveniyoruz. Halkımızın böyle provokasyona gelmeyeceğini biliyoruz" dedi.

DBP il yöneticisi Murat Okay ise, seçimden önce ve seçimden sonra bütün provokasyonların bir bütün olarak yaşandığını ileri sürerek, "Biz devletten herhangi bir güvenlik ve tedbir talep etmiyoruz. Biz ve ailelerimize telefonla mesajlar atılmaktadır. Tehdit ediliyoruz. Biz bunun YDG-H ve farklı bir siyasi örgütün olmadığını biliyoruz. Bunları yapmak isteyen derin devlet ve güçlerdir. Burada bu noktada halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu oyunlara gelmeyeceğimizi açıkça belirtmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.