Derman: “İnternete Yasak Değil, Sınır Konulmalı”

Derman: “İnternete Yasak Değil, Sınır Konulmalı”

Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ergen Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Orhan Derman, gençlerin yaklaşık olarak günün 11 saatini internet başında geçirdiğini ifade ederek, “Bizler için en...

Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ergen Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Orhan Derman, gençlerin yaklaşık olarak günün 11 saatini internet başında geçirdiğini ifade ederek, “Bizler için en önemli şey, internete yasak değil, bir sınır koyabilmek” dedi.

Tokat’ta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen internet bağımlılığı konulu konferansa Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ergen Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Orhan Derman konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Derman, internet bağımlılığının hayatımıza oturmuş durumda olduğunu söyledi. Gençlerin yaklaşık olarak günün 11 saatini internet başında geçirebildiğine dikkat çeken Derman, “Bizler için en önemli şey, internete yasak değil, bir sınır koyabilmek. Ama bakıyoruz ki aileler ve öğretmenler, gençlerimizi çocuklarımızı internet uzak tutamıyorlar. Evde internet kapansa, bunun için çocuklar dışarılarda atari kulüpleri, internet kafeler de bu şekilde ihtiyaçlarını gidermekle karşı karşıya kalıyorlar” diye konuştu.

İnternet bağımlılığını çağımızın en büyük vebası olarak değerlendiren Derman, “Biz yasağa hayır diyoruz. Ama kurallı yaşama evet diyoruz. Biz burada nasıl mücadele edeceğimizi, interneti sadece kendi amacımız için, iyi amacımız için nasıl kullanacağımızı öğreteceğiz. Ama bir bakıyoruz ki, internet kimi zaman pornografi için, kimi zaman siber kabadayılık dediğimiz birbirlerini ürkütebilmek, korkutabilmek için kullanılabiliyor. Kimi zaman hiç ummadığınız ilişkilere internet bir zemin hazırlayabiliyor. Kimi zaman da bir oyun tutsağı yapıyor. Bir puandır, bir skaladır, bir mücadeledir, normal bir oyun 6 saatten önce bitmiyor internette. Aileler bu gerçekle karşı karşıya kaldıklarında iş işten geçmiş olabiliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.