EGE’DE ÜNLÜ İŞADAMLARINA GÖZALTI

EGE’DE ÜNLÜ İŞADAMLARINA GÖZALTI

İzmir genelinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ'ye yönelik operasyon başlatıldı. 35 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

 

İzmir Cumhuriyet  Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince, bazı adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Örgüte finansal destek sağladıkları iddia  edilen çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenilirken, belirlenen adreslere giden ekipler, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama gerçekleştiriyor.

35 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
FETÖ Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay sabaha karşı 04.00'te İstanbul'da gözaltına alındı. Küçükbay'ın yanı sıra Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu ile Kuyumcu Kamil Karakaş da gözaltına alındı. Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 25 kişinin da yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İŞTE İSİMLER

İzmir Emniyeti’nin bu sabah başlattığı operasyonla gözaltına alınan aralarında işadamlarının da olduğu 13 isim şöyle:

Ahmet Küçükbay

Nurettin Bilgin

Sebahattin Kasap

Durmuş Ali Şanal

Harun Kurt

Melih Göktanır

Remziye Aras

Ahmet Erdem Tekinay

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.