Ek MTV yürürlüğe girdi, ödemeyen aracını satamayacak

Ek MTV yürürlüğe girdi, ödemeyen aracını satamayacak

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ‘ne yönelik düzenleme Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konuya dair merak edilen tüm detaylar belli olurken vergiyi ödemeyenlerin araçlarını satamayacakları ve trafikten çekemeyecekleri öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ek Motorlu Taşıtlar Vergisi uygulamasına ilişkin düzeleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Tüm detaylar netleşirken Araç alım-satımında ek vergiyi kimin ödeyeceği de belli oldu. Ek MTV ödemeyenler araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. 

HANGİ ARAÇLAR EK MTV KAPSAMINDA

Ek MTV ödemesi düzenlemenin yayımlandığı tarihte kayıt ve tescilli bulunan otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, uçak ve helikopterler dahil tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlar, ek MTV kapsamında yer alıyor. 

ÖDEMEYEN ARACINI SATAMAYACAK

Ek MTV, araç sahiplerinin 2023 yılında ödeyecekleri vergi kadar olacak. Bu ilave vergi, 2023'e mahsus olacak ve bir defa alınacak. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni ödemeyenler araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak.(TGRT HABER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.