Eskişehir’de Esrarengiz Köpek Ölümleri

Eskişehir’de Esrarengiz Köpek Ölümleri

Eskişehir’de günler önce tilki ve köpeklerin, zehirli yiyecekler atılarak öldürüldüğü iddiasına bir yenisi daha eklendi.İddialara göre, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında tilki ve köpeklerin t...

Eskişehir’de günler önce tilki ve köpeklerin, zehirli yiyecekler atılarak öldürüldüğü iddiasına bir yenisi daha eklendi.

İddialara göre, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında tilki ve köpeklerin telef olması için civar çevrelere henüz kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zehirli yiyecekler bırakıldı. Bu yiyecekleri yiyen köpek ve tilkiler bir süre sonra zehirlenerek can verdi. Yiyecekleri yiyerek zehirlenen tilki ve sokak köpeklerinin yanı sıra, hayvanları otlatmak için OSB’ye gelen çobanların, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını koruyan köpekleri de telef oldu.

Daha önce çobanlık yaptığı sırada köpeğinin zehirlenerek telef edildiğini söyleyen 19 yaşındaki çoban İsmail Yılmaz, bugünlerde 3-4 adet tilkinin daha çevrede telef olduğunu belirtti. Arkadaşlarının kayıp olan köpeğinin bir hafta sonra ölü olarak bulunduğunu ifade eden Yılmaz, “Arkadaşımızın köpeği bir haftadır kayıptı. O da daha yeni ölmüş, kurtlanmış, bayağı olmuş öleli. Halen ölümler devam ediyor. Yetkililer galiba hiçbir şey yapmıyorlar, ölümler hala aynı. Bu gidişle insanlar da zehirlenecek. Etinden sütünden yararlandığımız hayvanlar var. Eğer onlarda yerse bu zehirli yemeklerden onlar da telef olacak, sonra bize bulaşacak. Yetkililer buna bir çare bulsun” dedi.

“BİZİ ARAYAN OLMADI”

Telef olan hayvanların yetkililer tarafından toplandığını, ancak bu konu hakkında kimsenin kendisi aramadığını aktaran Yılmaz, “Bizi arayan olmadı, ekiplerin geldiğini de görmedik. Buraya bir kere ölü köpekleri toplamak için gelmişler, galiba buradaki köpeği görmemişler, o yüzden burada duruyor. Hayvanlarımız hala risk altında, ölümler devam ediyor. Şuralarda 3-4 tane daha tilki ölmüş. Hayvanlara demek ki halen zehir atılıyor. Hayvanlarımız da tehlikede, biz de tehlikedeyiz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.