Gazeteciler, Meslektaşlarına Yapılan Saldırıları Protesto Etti

Gazeteciler, Meslektaşlarına Yapılan Saldırıları Protesto Etti

Diyarbakır’da haber takibi yaparken saldırıya uğrayan İHA muhabiri Burak Emek ile DHA muhabirleri Canan Altıntaş ve Serdar Sunar için bir araya gelen gazeteciler, kamera ve fotoğraf makinelerini yere...

Diyarbakır’da haber takibi yaparken saldırıya uğrayan İHA muhabiri Burak Emek ile DHA muhabirleri Canan Altıntaş ve Serdar Sunar için bir araya gelen gazeteciler, kamera ve fotoğraf makinelerini yere bırakarak, saldırıyı protesto etti. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Veysi İpek, hem barış ve kardeşliğe hem de gazetecilere yapılan saldırıları kınadıklarını vurguladı.

Diyarbakır’daki gazeteciler, iki gün önce İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın merkez Yenişehir ilçesindeki evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak, yaşamını yitirmesinin ardından çıkan olayları görüntülemek isteyen İHA muhabiri Burak Emek ile DHA muhabirleri Canan Altıntaş ile Serdar Sunar’a yapılan saldırıyı protesto etti. Kayapınar ilçesinde bulunan Ekin Parkı’nda bir araya gelen gazeteciler, DHA muhabiri Canan Altıntaş’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettikten sonra, basın açıklaması yaptı. Gazeteciler adına açıklamayı okuyan GGC Başkanı Veysi İpek, gazetecilerin sadece fiziksek olarak değil, sosyal medyada ve çeşitli ortamlarda tehditlerle karşı karşıya kaldığını belirterek, yapılan saldırıların toplumun haber alma ve basın özgürlüğüne yönelik olduğunu ifade etti. Gazetecilerin herhangi bir kesime ait olmadığını, barış ve demokrasiden yana olduğunu vurgulayan İpek, saldırıların faillerinin derhal yakalanmasını istediklerine dikkat çekti.

İpek, fiziki saldırıların dışında gazetecilerin sosyal medya hesapları üzerinden tehdit edildiğini de dikkat çekerek, “GGC Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Kamer ve İhsan Yılmaz başta olmak üzere birçok arkadaşımız tehdit edilmiş ve ev adresleri hesaplar üzerinden ifşa edilmiştir. Unutulmamalı ki gazetecinin görevi kamuoyunu bilgilendirmek, yaşanan olumlu veya olumsuz haberleri topluma yansıtmaktır. Yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek amacında olan gazetecilerin görevi tüm demokrasiye inanan ülkelerde toplumun ve anayasanın güvencesi altındadır. Sorumluluk sahibi siyasetçilerin basın ve ifade özgürlüğü noktasında sorumluluklarını yerine getirmeleri bu noktada demokrasinin güvencesi gazetecilere yönelik saldırı yapılmaması yönünde kitleleri şiddetle uyarmalarını bekliyoruz. Gerek arkadaşlarımıza yapılan saldırıların gerekse tehditlerin sorumlularının biran önce yakalanarak adalet karşısına çıkarılmasını bekliyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından gazeteciler kamera ve fotoğraf makineleri ile kalem defterlerini yere bırakarak, saldırıyı protesto etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.