Gelinlikçilerde sezon yoğunluğu başladı

Gelinlikçilerde sezon yoğunluğu başladı

Koronavirüs önlemleri kapsamında kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasıyla birlikte aylarca iş alamayan gelinlikçilerde sezon yoğunluğu başladı.

NAZLI ALTINAYAR-Pandemi döneminde kademeli normalleşme süreci devam ederken aylarca boş kalan gelinlikçilerde yoğun mesai başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme adımları ile birlikte nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. Alınan kararlar doğrultusunda düğün yapmak isteyen çiftler ise gelinlikçilere akın etmeye başladı. 

whatsapp-image-2021-06-14-at-16-47-50.jpeg

“TEMMUZ AYINDA ÇOK FAZLA YOĞUN GEÇECEK”

Nazilli’de gelinlik tasarlayarak ve dikerek geçimini sağlayan genç moda tasarımcısı Sinem Zerenoğlu, kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte gelinlik dikiminin yoğun bir şekilde başladığını söyledi. Haziran ayından sonra Temmuz ayından itibaren hafta içi de olmak üzere yoğunluklarını artacağını ifade eden Zerenoğlu, gelin adaylarına gelinlik dikimi için en kısa sürede karar vermelerini tavsiye etti. Geçen sene düğün erteleyen, gelinliği hazır olan çiftlerin bugünlerde son provalarına geldiklerini söyleyen Zerenoğlu,”Düğün yoğunluğu başladı. Geçen seneden düğün erteleyen gelinlerimiz gelip son provalarını yaptırıyorlar.

whatsapp-image-2021-06-14-at-16-47-49-1.jpeg

Temmuz ayı içerisinde düğün yapacak çiftçilerimiz gelinlik siparişlerini verdiler. Atölyemiz oldukça dolu. Haziran ayında değil ama Temmuz ayında çok fazla yoğun geçecek. Muhtemelen Ekim ayına kadar tabi ki kısıtlamalara bağlı olarak yoğunluğumuz devam eder” şeklinde konuştu.

“GÜZEL BİR SEZON GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Gelinlik modellerinin geçen seneye göre bir değişikliğe gidilmediğinin belirten Zerenoğlu, “Modellerde yine helen ve transparan ağırlıklı, renk olarak kırık beyazlar ön planda. Eylül’de ekimde düğün yapacak olan çiftçilerimiz ise en kısa sürede gelinliklerine karar vermeliler. Geçen seneden elimizde oldukça stok vardı ancak malzemelerimize dolara bağlı olduğu için oldukça zam geldi.

whatsapp-image-2021-06-14-at-16-47-49.jpeg

Fiyatlarımızı sabit tutmaya elimizden geldikçe yüksek tutmamaya çalıştık ancak gelen zamlar gerçekten bizleri zorladı. Şu zamanda 3 bin liranın altında gelinlik bizim maliyetlerimizi kurtarmıyor. Kapalı kaldığımız sürede gerçekten çok fazla zorlandık. İnşallah güzel bir sezon geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.