Gram altın rekor tazeledi

Gram altın rekor tazeledi

Altının gram fiyatı 1060 lirayı aşarak rekor tazeledi. ABD'de bugün açıklanacak üretici enflasyonu verisi, değerli metalin seyri için önemli olacak.

Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla 1063 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel 1062 liraya çıkarak rekor seviyeye yükselen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,62 değer kazancıyla 1059,95 liradan tamamlamıştı.

Altının gram fiyatı, bugün yatay bir seyir izleyerek saat 10.45 itibarıyla 1063 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1746 lira, Cumhuriyet altını da 7 bin 121 liradan satılıyor.

GÖZLER FED’DE

Altının ons fiyatı da bu sabah yükseldi ve saat 10.45 itibarıyla 1780 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin enflasyon konusunda daha alınacak önemli bir mesafe bulunduğuna işaret etmesi ve resesyon sinyallerinin artması ile yatırımcıların temkinli davrandığını söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in aralık toplantısında yüzde 81 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 19 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü aktaran analistler, gelecek dönem resesyon sinyali olarak kabul edilen ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi ile 3 alık hazine bonosu getirisi arasındaki farkın ise eksi 20 baz puanda bulunduğunu vurguladı.

ABD’DE ÜRETİCİ ENFLASYONU AÇIKLANACAK

Analistler, bugün yurt içinde bütçe dengesi, yurt dışında ise Euro Bölgesi'nde büyüme ve ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin açıklanacağını kaydederek, Fed ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin yatırımcıların odağında olduğunu dile getirdi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1750 doların destek konumuna gelebileceğini belirten analistler, 1790 doların direnç olarak öne çıktığını ifade etti. (AA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.