Gürgen Ağacının Tepesinde Ev Kurdu

Gürgen Ağacının Tepesinde Ev Kurdu

Rize’nin Hemşin ilçesinde gürgen ağacının tepesinde kurulan ahşap ev görenleri şaşkına çeviriyor.Rize’de ağaçların tepesinde kurulan evler ile sık sık karşılaşılırken Hemşin İlçesi Çamlıtepe Köyü’nde...

Rize’nin Hemşin ilçesinde gürgen ağacının tepesinde kurulan ahşap ev görenleri şaşkına çeviriyor.

Rize’de ağaçların tepesinde kurulan evler ile sık sık karşılaşılırken Hemşin İlçesi Çamlıtepe Köyü’nde Sezai Yüce tarafından yapılan ev ise diğerlerinden çok daha fazla dikkat çekiyor. Eskişehir’de iş yeri bulunan Yüce, köyünde bulunan evinin hemen arkasındaki dev bir gürgen ağacının tepesinde yaklaşık 8 metre karelik bir ahşap ev yaptı. Yerden yaklaşık 35 metre yükseklikte ağacın tepesindeki eve girebilmek için ise geniş gövdeli ağaca tırmanmak gerekiyor. Sadece Sezai Yüce tarafından kullanılabilen ilginç ev ise benzerlerinden farklı olarak, derme çatma bir kulübeden çok özenerek yapılan ahşap bir evi andırıyor.

Yüce’nin köyde yaşayan halası Mukadder Yüce yaptığı açıklamada, “Oğlumuz keyfine biraz düşkündür. Bu evi orada yapmak çok zor görünse de onun için kolay oldu. Köye geldiği zamanlar o eve tırmanıp orada çay içerek dinleniyor. Bende çıkmak isterdim ama bu mümkün değil. Yaşlıyım ve iki tane değnek ile gezebiliyorum. Genç olsaydım çıkmak isterdim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.