Hatay depremlerinde ölüm sayısı yükseldi

Hatay depremlerinde ölüm sayısı yükseldi

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin vurduğu Hatay’da iki deprem daha meydana geldi. Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Samandağ ilçesinde de 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 3 dakika arayla meydana gelen depremlerde 6 kişi hayatını kaybetti, 18'i ağır 294 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bölgeden korkutan deprem haberleri geldi.

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı da salladı. Deprem şiddetli şekilde hissedilirken, vatandaşlar panikle kaçtı. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.

Deprem birçok ülkede hissedildi

Deprem Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti. Deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

3 dakika sonra 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Defne ilçesindeki depremin ardından merkez üssü Samandağ ilçesi olan 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde de deprem gerçekleşti. 5,8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

6,4'lük deprem sonrası en büyüğü 5,8 olan 32 artçı sarsıntı kaydedildi. Deprem sonucu kentteki bazı hasarlı binalar yıkıldı. Depremde 6 kişi hayatını kaybetti, 18'i ağır 294 kişi yaralandı.

(Dünya Gazetesi)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.