İYİ Partili Karakaş: En az 10 emekli maaşı kadar ilave parayı her ay ceplerine indiriyorlar

İYİ Partili Karakaş: En az 10 emekli maaşı kadar ilave parayı her ay ceplerine indiriyorlar

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, "Bakan yardımcıları, bürokratlar, sayısını dahi bilmediğimiz yüzlerce cumhurbaşkanı danışmanları, TÜPRAŞ, PETKİM, Eximbank ve Türk Telekom gibi birçok kuruldan yönetim kurulu üyelikleri adı altında en az 10 emekli maaşı kadar ilave parayı her ay ceplerine indiriyorlar. Buna karşın emeklilerimize sadaka olarak verilen 5 bin liralık bir ikramiyeyi dahi çalışan emekliye vermekten imtina eden bir iktidar var." dedi.

Saadet Partisi’nin kamuda birden fazla maaş alan kamu görevlilerinin araştırılması önergesinin öne alınması önerisi TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi.

“En az 10 emekli maaşı kadar ilave parayı her ay ceplerine indiriyorlar”

TBMM’de konuşma yapan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuda tasarruf genelgesi yayınlandığını hatırlatarak, “Sayın Bakan bu genelgeyi yayınlarken, kendi çalışma arkadaşlarının ballı maaşlarından bile habersiz. Bakan yardımcıları, bürokratlar, sayısını dahi bilmediğimiz yüzlerce cumhurbaşkanı danışmanları, TÜPRAŞ, PETKİM, Eximbank ve Türk Telekom gibi birçok kuruldan yönetim kurulu üyelikleri adı altında en az 10 emekli maaşı kadar ilave parayı her ay ceplerine indiriyorlar. Buna karşın emeklilerimize sadaka olarak verilen 5 bin liralık bir ikramiyeyi dahi çalışan emekliye vermekten imtina eden bir iktidar var.” dedi.

1698164918668-ozel-haber-psd-18-eylul-son-5.jpg

“Vicdanınız sızlamıyor mu?”

 Karakaş, 11 maaş alan Cumhurbaşkanı danışmanı olduğunu ileri sürerek, “Bu arkadaşlarımız yönetim kurulu üyeliği sıfatıyla bu kadar fahiş paralar alacak ne yapıyorlar? Aldıkları maaş yetmiyor mu? Bu görevleri yürütecek başka Türk evladı yok mu? Tüm faaliyetlerinin masrafları devlet tarafından karşılanan bu arkadaşlarımız, hangi masrafı cebinden yapıyor da bu maaşları kendilerine yetmiyor? Birçok eski milletvekili, bakan da hem emekli maaşı alarak hem de bu yönetim kurulu üyeliklerinden maaş alarak ülkenin ekonomisine ciddi zararlar veriyorlar. İktidar partisi milletvekillerine soruyorum. Neden biriniz çıkıp da ‘kral çıplak’ demiyorsunuz? Vatandaşımız ekonomik kriz altında ezilirken, depremzedelerin yaraları hala tam olarak sarılmamışken, gençlerimiz çalışabilecekleri bir iş dahi bulamazken, kamudaki bu adaletsiz düzen sizin de vicdanınızı sızlatmıyor mu?” ifadelerini kullandı.

Karakaş konuşmasını şöyle tamamladı:

“Elhamdülillah, istisnalar hariç hepimiz Müslümanız, bizim örnek alacağımız kişi tabii ki şüphesiz peygamberimizdir. Dolayısıyla ben bütün arkadaşlarımızın birazcık vakit ayırıp peygamber efendimizin yaşantısını örnek almalarını ve bu çok maaşlı, çok ballı maaşlı savurganlıktan kurtulmanızı tavsiye ediyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.