Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı

Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı

Memur ve memur emeklilerinin yeni zam oranlarını belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''2022'de yüzde 5+7, 2023'de yüzde 8+6 zam ve enflasyon farkı öngörüldü'' ifadelerini kullandı.

Memur ve memur emeklilerinin yeni zam oranlarını belirlemek için 2 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Genel hususlar konuşunda uzlaşmaya vardık'' ifadelerini kullandı.

 

YENİ ZAM ORANLARI

 

4.2 milyon memur ile 2.2 milyon memur emeklisinin zam pazarlığında yeni zam oranları, 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

FARKLI TEKLİFLERDE BULUNMUŞLARDI

Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17 artış talep etti.

Hükümet, 2022 için yüzde 5 artı yüzde 6, 2023 içinse yüzde 6+6 ve enflasyon farkı teklifinde bulunmuştu.

EK ÖDEME DETAYLARI

Edinilen son dakika bilgisine göre geçici personel (4C) kapsamında olup sözleşmeli statüye (4B) geçen personelin ek ödeme mağduriyeti sona eriyor. Mevcut ek ödeme oranları ile sözleşme ücretleri unvanları yeniden düzenlenecek. Bu kapsamda olanlara tek ödemede 15 puanlık artış konusunda da uzlaşma sağlandı. Sözleşmeli personel ek ödemeler, iyileştirmeler yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.