MSÜ başvuru ne zaman, başvuru ücreti ne kadar?

MSÜ başvuru ne zaman, başvuru ücreti ne kadar?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) fakülteleri ve yüksekokullarında öğrenim görmek isteyen adaylar MSÜ başvuru işlemi gerçekleştiriyor. MSÜ başvuru işlemleri 'ais.osym.gov.tr' internet adresi üzerinden TC kimlik numarası ve aday şifresi ile yapılabilmektedir. MSÜ son başvuru tarihi kadar, başvuru ücreti de adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. İşte 2024 MSÜ başvurularının sona ereceği tarih...

MSÜ başvuruları 3 Ocak'ta başladı ve 30 Ocak'ta son bulacak. Başvurular ile ayrıntılı bilgi ÖSYM'nin yayımladığı kılavuz ile duyuruldu. Adaylar MSÜ başvurularını ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecekler. Peki MSÜ sınavı ne zaman?

MSÜ BAŞVURULAR NE ZAMAN?

MSÜ başvurusu 3 Ocak tarihinde başladı ve 30 Ocak günü sona erecek. Geç başvuru günü ise 7 Şubat olarak açıklandı.

MSÜ GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayımlanan MSÜ başvuru kılavuzunda yer alan bilgiye göre geç başvuru işlemleri 7 Şubat 2024 Çarşamba günü alınacak.

MSÜ SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Sınavının 3 Mart 2024 Pazar günü yapılacağı açıklandı.

MSÜ SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması aracılığıyla yapacaklar.

MSÜ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

MSÜ başvuru ücreti olarak 295 lira belirlendi. MSÜ başvuru işlemi geç başvuru günü 7 Şubat'ta yapılması halinde yüzde 50 zamlı olarak ödenecek.

Sınav ücreti ödeme işlemleri 31 Ocak 2024 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için saat 23.59’da sona erecektir. 

MSÜ İÇİN TYT VE AYT SINAVI ŞARTI

Harp Okulları için;

a. 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine girmeleri gerekmektedir.

b. 2024-YKS’nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeleri gerekmektedir.

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;

2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.

Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

MSÜ NEDİR?

Milli Savunma Üniversitesi, 31 Temmuz 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumu.12 Şubat 2017 tarihinde Hava Harp Okulunda yapılan törenle üniversitede eğitim ve öğretime başlanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.