Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na sosyal medyadan ittifak göndermesi

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na sosyal medyadan ittifak göndermesi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin gerçekleştirdiği toplantı sonrası adaylar arasında ittifak iddiaları konuşulmaya başlandı. Sosyal medya hesabından bu iddialara yanıt veren İnce, tarih vererek Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun kendileri ile görüşmeye ancak adayların kesinleşmesine 24 saat kala gelebildiğini belirtti. Muharrem İnce'nin bu sözleri Kılıçdaroğlu'nun ittifak için geç kaldığı şeklinde yorumlandı.

Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantının yankıları hala sürüyor. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce adaylıktan çekilmediğini belirtmişti. İnce ittifak söylentilerine ise sosyal medya hesabından yayımladığı bir mesajla cevap verdi. İnce, "Öncelikle bilinmelidir ki ne CHP yönetimi ne de Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bana veya partime herhangi bir ittifak teklifinde bulunmamıştır." dedi.

muharrem-ince-kemal-kilicdaroglu-gorusmesi-2.jpg

"Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adaylarının kesinleşmesine 24 saat kala gelebilmiştir"

Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde müzakerelerin neden gerçekleşmediğine değinen Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Adaylığı ilan edildikten hemen sonra Sayın Kılıçdaroğlu, 17 Mart 2023 tarihinde Milli Yol Partisi ile Bağımsız Türkiye Partisi’ni, 20 Mart 2023 tarihinde HDP’yi ziyaret etmiştir. Memleket Partisi’ne ise sıra, 29 Mart günü yani Cumhurbaşkanı adaylarının kesinleşmesine 24 saat kala gelebilmiştir. Ve kalan 24 saat içinde, seçimler öncesi işbirliği yapılmasına ilişkin bir müzakere mekanizması doğal olarak oluşmamıştır veya oluşması istenmemiştir." dedi.

Muharrem İnce'nin bu açıklamaları sosyal medyada Kılıçdaroğlu'nun ittifak için geç kaldığı şeklinde yorumlandı. (Havadis Haber)

whatsapp-image-2023-03-31-at-15-05-44.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.