Özay Gönlüm Heykeline Büyük İlgi

Özay Gönlüm Heykeline Büyük İlgi

Denizli’de bu yıl beşincisi düzenlenen "Taş Heykel Kolonisi"nde en büyük ilgiyi, Denizlili sanatçı Özay Gönlüm’ün heykeli gördü. Özay Gönlüm’ün sazıyla birlikte yapılan heykeli şehir merkezinde sergil...

Denizli’de bu yıl beşincisi düzenlenen "Taş Heykel Kolonisi"nde en büyük ilgiyi, Denizlili sanatçı Özay Gönlüm’ün heykeli gördü. Özay Gönlüm’ün sazıyla birlikte yapılan heykeli şehir merkezinde sergilenecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "Taş Heykel Kolonisi" sona erdi. Türkiye, Peru, Yeni Zelenda, Polonya, Tayvan, Kosta Rika, Gürcistan,Rusya, Romanya ve Ukrayna olmak üzere 10 ülkeden 10 sanatçının katıldığı kolonide heykeltıraşlar bir ay boyunca hünerlerini sergiledi. Denizli protokolünün ve iş adamlarının da ilgi gösterdiği koloninin kapanış töreninde, Denizlili sanatçı Özay Gönlüm’ün heykeli büyük beğeni topladı.

Bu yılki temaya uygun olarak Denizli’nin değerlerinin yapıldığı koloni hakkında bilgi veren heykeltıraş Ali Dirier, "Bu yıl yurt içinden ve yurt dışından 10 heykeltraş Denizli’de buluştu. Sanatçılarımıza 10 adet mermer blok verdik. Her biri, kendi özel çalışmalarını bizlere sundular. Bu yıl tema olarak Denizli’nin motifleri kullanıldı. Bu heykeller daha sonra kamusal alanlara konularak, vatandaşlarımızın beğenisine sunulabilir. Çok güzel eserler çıktı. Herkesin emeğine sağlık’" dedi.

Özay Gönlüm’ün heykelini yapan heykeltıraş Çağdaş Erçelik ise, koloniye İstanbul’dan katıldığını belirterek, her sanatçının kendi projesine çalıştığını söyledi. Proje olarak Özay Gönlüm’ü seçtiğini ifade eden Erçelik, heykeli bir ayda tamamladığını, 2 metreküplük bir mermer bloğunda çalıştığını belirtti. Erçelik, Özay Gönlüm’ün çocukluğundan bu yana çok sevdiği bir sanatçı olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.