Pakistanlı Öğrenciler Çanakkale’de

Pakistanlı Öğrenciler Çanakkale’de

Paistan’ın Peşaver kentinde askeri öğrenci yetiştiren bir okulda Taliban’ın saldırısına uğrayan öğrenciler ve aileleri, Çanakkale’ye gelerek şehitlikleri gezdi.Pakistan’ın Peşaver kentinde askeri öğre...

Paistan’ın Peşaver kentinde askeri öğrenci yetiştiren bir okulda Taliban’ın saldırısına uğrayan öğrenciler ve aileleri, Çanakkale’ye gelerek şehitlikleri gezdi.

Pakistan’ın Peşaver kentinde askeri öğrenci yetiştiren bir okula 16 Aralık 2014’te Taliban terör örgütü tarafından saldırı yapılmıştı. Bu saldırıdan olumsuz etkilenen 19 öğrenci ve ailelerinden oluşan toplam 45 kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Türkiye’ye getirildi. TSK’nın misafiri olarak Türkiye’ye gelen Pakistan ekibi, İstanbul ve Edirne’de kültür gezisine katıldıktan sonra bugün de Çanakkale’ye geldi. TSK personeliyle, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri gezen grup 57’nci Alay Şehitliği’nde açıklamalarda bulundu.

Saldırının gerçekleştirildiği okulda eğitim gören öğrenciler, "Özelikle burada, bu toprakların altında yatan binlerce şehidin önemini kavramakla birlikte, burada yaşananları da öğrenmeye çalışıyoruz. Burada olmaktan da çok mutluyum. Sunulan misafirperverlikten çok memnunum. Kaldığımız Marmara Ereğli’deki mekandan da çok memnun kaldık. Burada bulunduğumuz süreç içinde, gezdiğimiz İstanbul’dan etkilendik. Bir de şu anda bulunduğumuz Gelibolu Yarımadası’ndan" dediler.

Pakistan ordusunda görevli Yarbay Bilal Hazret ise "Misafir olarak buraya getirildik. Yaklaşık bir haftalık süreç içerisinde buradayız. Türkiye hakkında daha önce birtakım bilgilerimiz olmakla birlikte, özellikle burada gördüklerimiz bizi daha da memnun etmiştir. Burada geçirdiğimiz günler içerisinde herkese misafirperverliğine ve göstermiş olduğu ilgiden dolayı da teşekkür ediyoruz. Bunun yanı sıra sürekli yanımızda olan TSK personeline ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne teşekkür ederim" diye konuştu.

Pakistan ekibi 14 Haziran’a kadar Türkiye’de bulunacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.