Peygamber Sevdalıları’ndan ’Kavga’ Açıklaması

Peygamber Sevdalıları’ndan ’Kavga’ Açıklaması

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörlüğü, Diyarbakır’da öldürülen İHYA Der Başkanı Aytaç Baran için Şanlıurfa’da kılınan gıyabi cenaze namazı öncesi çıkan kavgayla ilgili yazılı açıklama yaptı....

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörlüğü, Diyarbakır’da öldürülen İHYA Der Başkanı Aytaç Baran için Şanlıurfa’da kılınan gıyabi cenaze namazı öncesi çıkan kavgayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, bir haber ajansının kavganın yol verme sebebiyle çıktığı yönündeki haberi yalanlandı.

Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatör Yardımcısı Mustafa Bozkurt, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır’da öldürülen İHYA Der Başkanı Aytaç Baran için Cuma namazının ardından Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergah Camisi önünde gıyabi cenaze namazı kılınacağı duyurulduğu belirtildi. Cuma namazının hemen ardından Dergah Cami önünde toplanan halk, saf tutmuş cenaze namazı kılmaya hazırlandığı esnada kalabalık içerisindeki bazı şahısların saf tutanlara sataşarak, provokatif sözler sarf edildiği belirtilen açıklamada, “Bu şahıslar HDP’yi savunarak ‘Ne Allah Ekber. Belki siz Cuma namazını bile kılmamışsınız’ deyip halkı kışkırtmaya devam edince insanlar galeyana gelerek o şahısların üzerine yürüdü. Biz Peygamber Sevdalıları yetkilileri ile öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalışsa da kalabalığı durdurmak kolay olmadı. Polisin de araya girmesiyle provokatör şahıslar bölgeden uzaklaştırılıp halk sakinleştirilmiştir. Ve tüm bu yaşananlar kamera görüntülerinde mevcuttur. Tüm bu yaşananlar apaçık ortada iken seçim öncesi bölge halkını katledip kan kusturan HDP ve PKK’yi destekleyici yayınlar yapan bir haber ajansı, aynı zamanda resmi tweeter hesabında ‘Despotların gitmesi için HDP’ye oy verin’ gibi bir yazı yayımlamıştı. İşte dün cenaze namazında video görüntüleri bizler de kayıtlı olan ve yaşanan bu provokatif olayı cami cemaati ile peygamber sevdalıları arasında yol verme kavgası’ olarak vermesi aslında seçim öncesi görevini devam ettirdiğini gösteriyor” ifadelerine yer verildi.

Alanda yol sıkıntısının söz konusu olmadığı da vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi;

“Tüm kamuoyunun bildiği üzere söz konusu alanda sürekli gıyabi cenaze namazları kılınıyor ve o geniş alanda yol sıkıntısı söz konusu değildir. Biz buradan açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz ki dün cenaze namazı sonrası yaşananlar bir yol verme kavgası değil bazı bölgede Müslüman Kürt halkına zulmedenlerin cenaze namazına bile tahammülsüzlüğüdür. Platform olarak bu şahıslarla ilgili gerekli mercilere başvurup şikayetçi olduk. Sürecin takipçisi olacağız. Habercilik esasına göre taraflarla görüşmesi gereken o ajansın muhabirleri, kendi mesleklerinin ilkelerini ayaklar altına alarak platform yetkilileriyle görüşme ihtiyacı bile hissetmeden toplumu yanlış yönlendirmek amacıyla yalan haber servis etmiştir. Kendileriyle görüştüğümüz bir muhabir, haberinin yalan olduğunu söylememiz üzerine ‘ben bu bilgiyi polisten aldım’ diyerek suçu üzerinden atmaya çalışmıştır. Polisi arayıp bilgi alan aynı gazetecinin konunun muhatabı platform yetkililerini aramaması manidardır. Bu yalan haberden dolayı da hukuki süreç başlatacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.