Sıfır otomobilde en düşük fiyatlı 4 model belli oldu

Sıfır otomobilde en düşük fiyatlı 4 model belli oldu

Yeni yılın gelmesiyle birlikte bayilerde sıfır araç fiyatları güncellenmeye devam ediyor. En düşük 4 sıfır otomobil markası belli oldu.

Yeni yılın gelmesiyle birlikte bayilerde sıfır araç fiyatları güncellenmeye başlandı. Bazı otomobil markaları 2024 yılı üretimli araçları henüz getiremezken bazı markalar yeni modellerini satışa sunmaya başladı.

En düşük 4 sıfır otomobil markası belli oldu. Milliyet'te yer alan habere göre, İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı. Ertemel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Sıfır otomobil piyasasında eylül ayı itibarıyla başlayan fiyat düşüşleri, ekim ve kasım aylarında en avantajlı noktaya kadar ulaşmış, aralık ayı itibarıyla da uygulanan indirim oranları azaltılmaya başlamıştı.

Ocak ve içerisinde bulunduğumuz şubat aylarında indirimlerin kademeli olarak azaltıldığını ve neredeyse liste fiyatlarına yaklaştığını görüyoruz. Kampanyaların büyük oranda sonlandığını söyleyebiliriz. 2024 model fiyatları bazı markalar tarafından açıklanarak talep toplanmaya başlanmış olmasına rağmen, bazı markalarda henüz açıklanmamış durumda. Mart/nisan ayı itibarıyla 2024 model araçların piyasaya tam anlamıyla girmesiyle, devam eden kampanyalar da sonlanacaktır.

Sıfır araçta fiyat bazında en uygun dönem kasım ayı oldu. Sonraki süreçte indirim oranları azalırken, liste fiyatlarına da bir miktar artış uygulandı. Mevcut koşullar itibarıyla birkaç ay önceki fiyatların daha avantajlı olduğunu söylemek mümkün.

Türkiye piyasasında satışa sunulan en ucuz otomobiller A Segment küçük hatchback otomobiller olan Hyundai i10 ve Kia Picanto baz modelleri. Hyundai i10 780.000TL, Kia Picanto ise 838.000TL’den satışa sunuluyor. Ülkemizde üretilen C Segment Sedan aile otomobili Fiat Egea baz modeli ise 864.000 TL fiyatla kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda. Bu otomobili de 872.000 TL fiyatı ile B Segment Hatcback otomobil olan Citroen C3 takip ediyor.

En uygun fiyatlı otomobiller arasında Güney Kore’li markalar göze çarpıyor. Bunun ilk nedenlerinden biri araçların A Segment küçük Hatcback otomobil olması. Ülkemizde C sedan Segment ve B Segment hatchback otomobiller daha çok tercih ediliyor. Dolayısı ile talep ve tercih edilebilirlik oranı daha düşük olduğundan, fiyatları daha uygun belirlenerek satışa sunuluyor.(Ekonomim)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.