Son Dakika! Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı

Son Dakika! Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı. Parti temsilcileri, ittifak protokülünü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde vatana ve milletin adil menfaatleri için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı'na katıldık. Başkanımız saat 18.00'de geniş açıklama yapacaktır" dedi.

Yeniden Refah Partisi temsilcileri, Cumhur İttifakı'nın ittifak protokolünün YSK'ya teslimine katıldı. İttifak protokolü YSK'ya teslim edilmesinin ardından, parti temsilcileri açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptığı açıklamada "Adalet Kalkınma, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir. 15 Temmuz 2016 ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Yenikapı'da ortaya çıkan milli mutabakat milli şuura dönüşmüştür. Milli bekayı esas alan ahlaki esasla somutlaşmıştır. Cumhur İttifakı haklının güvencesi, doğrunun tarafıdır. Seçimlere girerken öncelikle depremin yaralarını sarmak, yeniden imar ve ihya sürecini tamamlamak bütün gayemizdir. Gücünü ve kararlılığını aziz milletimizden almaktadır. Milletimizin sağ duyusuna inanıyor, güveniyoruz. 61 milyon vatandaş oy kullanacaktır. Yurtdışında da 3,3 milyon gurbetçi oy verecektir. Seçimler demokrasinin görünen yüzüdür. Ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

FATİH ERBAKAN AÇIKLAMA YAPACAK

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde vatana ve milletin adil menfaatleri için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı'na katıldık. Başkanımız saat 18.00'de geniş açıklama yapacaktır." dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, "Biz BBP olarak Cumhur İttifakı'mızın ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz. Gneel başkanımız Destici olmak üzere Yeniden refahla temaslarda bulummuş, ittifakın genişlemesine katkıda bulunduk. Türk milleti sandıkta birinci turda Cumhurbaşkanımıza yeniden Cumhurbaşkanı olma görevi verecek" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise yaptığı açıklamada, "AK Parti, MHP, BBP, Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı'nı yeni kurgusunu oluşturdular. Cumhur İttifakı'nı oluşturan partiler ittifaka katılmaktadırlar. Bu birliktelik koltuk ve makam pazarlıkları üzerine değil milli bekayı esas alan bir birlikteliktir. Milli bir duruşun resmidir. Milletimizle kenetlenmek suretiyle Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'yi lider hale getirmek için yol almaya devam edeceğiz. Gayret bizden tevfik Allah'tan, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. (Hürriyet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.