Sosyal medyada olay yaratan görüntü! 1930'da kablosuz telefon var mıydı?

Sosyal medyada olay yaratan görüntü! 1930'da kablosuz telefon var mıydı?

Youtube'a bir kullanıcı tarafından yüklenen görüntü sosyal medyada gündem oldu. 1930 yılında çekildiği iddia edilen görüntülerde bir kadının elinde kablosuz telefon tuttuğu görülüyor. Sosyal medya şimdi bu görüntüleri tartışıyor.

Sosyal medya, 1930 yılında çekildiği belirtilen bu görüntüleri tartışıyor. Youtube’da yayınlanan görüntülerde bir kadın, kablosuz bir telefonla konuşuyor. İlginç olan kısım ise cep telefonuna benzeyen cihazın 1930’da çekilen görüntülerde yer alması…

Görüntüler ortaya çıkmasının ardından kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, birçok kişi fotoğrafla ilgili ilginç teoriler de ortaya attı. Hatta bazı komplo teorisyenleri ileri gitti ve bu görüntülerin ‘zaman yolculuğunun kanıtı’ olduğunu savundu.

FARKLI TEORİLER ORTAYA ATILDI

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, ABD’de bir fabrika çıkışında çekildiği öne sürülen görüntüler tartışma yarattı. O yıllarda kablosuz telefon olmadığını söyleyen kişiler görüntülere anlam veremedi.

Youtube’a yüklenen video kısa sürede yarım milyon görüntülenme alırken, sosyal medyada da en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Peki görüntülerdeki gerçekten bir kablosuz telefon mu?

‘O BENİM BÜYÜKANNEM’

Bu soruya kesin bir yanıt verilmese de videoyu yükleyen kişi fotoğraftaki kadının büyükannesi olduğunu iddia etti.

“Gördüğünüz kadın benim büyük anneannem Gertrude Jones. 17 yaşındaydı. Ona bu videoyu sordum ve çok net hatırlıyor. Dupont’un fabrikada bir telefon iletişim bölümü kurulduğunu söylemişti. Kablosuz telefonlarla deney yapıyorlarmış. Gertrude ve diğer beş kadına bu kablosuz telefonları bir hafta boyunca denemeleri için verilmiş.” dedi.

Ayrıca, büyükannesinin o sırada sağında duran bir bilim insanı ile konuştuğunu söyledi.

Ancak yine de bazı sosyal medya kullanıcıları bu açıklamayı yetersiz bulurken, fotoğraf da tartışılmaya devam ediyor. (Aykırı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.