Suriye’nin Rasulayn İlçesinde Huzur Hakim

Suriye’nin Rasulayn İlçesinde Huzur Hakim

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu Suriye’nin Rasulayn ilçesinde yaşayanlar çatışmalı ortamdan uzak hayat sürüyor.Suriye’nin birçok bölgesinde iç savaştan ötürü ülke halkı açlık ve yaşa...

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu Suriye’nin Rasulayn ilçesinde yaşayanlar çatışmalı ortamdan uzak hayat sürüyor.

Suriye’nin birçok bölgesinde iç savaştan ötürü ülke halkı açlık ve yaşam korkusuyla mücadele ederken, Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu Rasulayn ilçesinde yaşayan halk çatışmalardan uzak hayatlarını sürdürüyor. Sınırın sıfır noktasında futbol antrenmanı yaparak bir nebzede olsa savaşın etkilerini beyinlerinden silmek istediklerini ifade eden Suriyeli futbolcu Ali Arif Hüssam, “Suriye’de yaşanan iç savaş bizi mağdur etti. Yerel güçler sayesinde Rasulayn diğer yerleşim birimlerine göre daha huzurlu ve yaşam kalitesine göre daha iyi. Ben ve futbolcu arkadaşlarım Ceylanpınar sınırı yakınında bulunan futbol sahasına gelerek çift kale maç ve antrenmanlar yapıyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.