Tarihi Erdoğan- Trump zirvesi başladı

Tarihi Erdoğan- Trump zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump Ankara'da bir araya geldi. İki lider tarihi zirvenin öncesinde ilk açıklamalarını yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, tarihi NATO Zirvesi öncesinde ikili olarak görüşmeye başladı. Erdoğan ve Trump ikili görüşmenin hemen öncesinde kameraların karşısından açıklamalarda bulundu.

GÖRÜŞME ÖNCESİNDE İLK AÇIKLAMALAR

Erdoğan konuşmasında, "Bu ziyaretin ne kadar önemli olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. NATO liderler Zirvesi'nin bugün Ankara'da yapılıyor olması tüm liderlerin şu anda ülkemizde bir araya gelmesi, yarın değerli dostum Sayın Trump ile birlikte olması bize güç katacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Biz 5 uçağın sözünü aldık. Hayırlı karar bekliyoruz. Trump F-35 konusunda sözünü tutacaktır." dedi.

TRUMP'TAN ANKARA'DA İLK AÇIKLAMALAR

Trump Beştepe'de yaptığı açıklamada; "Sayın Cumhurbaşkanı ile çok iyi bir dostuz. Kendisi harika bir lider. En başından beri kimyamız çok uyuştu. Sayın Cumhurbaşkanı'na saygı duyuyorum. Tüm dünyada saygı gören bir lidersiniz. Türkiye, liderliğinizde askeri açıdan çok güçlü bir ülke haline geldi.

Bugün ticaret, savunma, İran ve birçok konuyu görüşeceğiz. Çok güzel işler yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Türkiye birçoğundan daha sağdık bir müttefik oldu." dedi.

Cumhurbaşkanı’na büyük saygı duyuyorum. Bu gerçekten de iki ülkenin (Türkiye-ABD) faydasına.

"SAYIN ERDOĞAN OLMASAYDI BU ZİRVEYE GELMEZDİM"

NATO'dan çok hayal kırıklığına uğradığımı söylemiştim. Benim dostum çok güçlü bir lider. Sayın Erdoğan olmasaydı ben bu zirveye katılmazdım.

İtalya, Fransa, Almanya bizi yarı yolda bıraktı. O halde neden yüz binlerce dolar harcıyoruz ve onlar yardımımıza gelmedi?

Trump, canlı yayındaki açıklamasında Erdoğan'a hitafen, "Çok iyi dostuz, harika bir lidersiniz saygı duyuyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye F-35 verilip verilmeyeceğine ilişkin soruya yanıt veren Trump; "Kesinlikle bir şeyler düşüneceğiz. F-35 konusunda bir karar vereceğiz." dedi.

Kaynak:Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.