Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi açıkladı: Mazot ve gübre desteği ödemeleri bu hafta yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi açıkladı: Mazot ve gübre desteği ödemeleri bu hafta yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, mazot ve gübre desteği ödemelerinin hafta sonuna doğru yapılacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi mazot ve gübre desteği ödemeleri hakkında yaptığı açıklamada; "Şu ana kadar 40’ın üzerinde ilde bulundum. Sektör paydaşları ile 26 ilde toplantı yaptım. Türkiye’nin 4 bir yanında dolaşıyoruz. Üreticilerimizin büyük bir memnuniyeti var. Bu insanlar finansman yönetiminde güçlük çeken insanlar bunlar ekime giderken tarlaya gidip ürünlerini ekmek istedikleri dönemde ihtiyaçları mazot ve gübredir. Biz istedik ki üreticimize 2022 yılının desteklerini iyileştirdiğimiz halde biz 2023’ün mart sonunda ancak ödeyebiliyorduk. Biz 6 ay öne çekmiş olduk."

HAK SAHİPLERİNE ÖDEME BİR SEFER Mİ YAPILACAK?

Bakan Kirişçi; "Zaten hak etmiş oldukları mazot ve gübre desteğini öne çekerek tek bir rakam olarak ne kadar hak etmişse atıyorum 10 bin lira hak etmişse mazot ve gübre desteğini en kısa zamanda bu hafta sonuna doğru yada önümüzdeki hafta başı ödeme yapılıyor olacak.

100 bin liradan 200 bin liraya çıkarılan limit de eş zamanlı olarak karta yükleniyor olacak.

Geçtiğimiz yıl buğdayın ton fiyatı 2 bin 250 liraydı. Bu yıl biz buğdayı 7 bin 450 liradan aldık. 3 katından fazla bir artış var. Mazotta bir artış var ama biz üreticilerimizin memnuniyetinden bunu anlıyoruz. Mazot ve gübre desteğinde bazılarında yüzde 400’lere ulaştı. Evet ülkede enflasyon var üreticinin alın terinin karşılığını veren bir hükümet de var." (Milliyet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.