TBMM'de Başkan Özcan’ın o fotoğrafı gündem oldu

TBMM'de Başkan Özcan’ın o fotoğrafı gündem oldu

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın 'ihale usulsüzlüğü'nden hakkında soruşturma izni verdiği Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüp yayınladığı fotoğraf, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın tarafından meclis gündemine getirildi. Günaydın, “Bu Belediye Başkanı hakkında soruşturma izni veriliyor, İki gün sonra soluğu Cumhurbaşkanının yanında alıyor. Bu da biliyor, soruşturmalardan sıyrılmak için ne yapmak lazım bu da biliyor” ifadelerine yer verdi.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hakkında soruşturma izni vermesi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesi gündem oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada bu ziyareti meclise taşıdı.

baskan-ozcan-meclis-gundemine-geldi-bu-fotografi-goruyor-musunuz-414217-343617db1ef9a33b972bf66f8f75a088-1.jpg

“SORUŞTURMALARDAN SIYRILMAK İÇİN NE YAPMAK LAZIM BİLİYOR!”

Meclisin bugünkü oturumunda söz alan Günaydın, “Bakın, bir keyfine devam eden daha göstereyim. Bu fotoğrafı görüyor musunuz? Bu fotoğrafta asker edasıyla Cumhurbaşkanının yanında duran, Millet İttifakı’nın oylarıyla seçilip sonra AKP'ye geçmiş bir Belediye Başkanı. Bu belediye başkanı hakkında soruşturma izni veriliyor, İki gün sonra soluğu Cumhurbaşkanının yanında alıyor. Bu da biliyor, soruşturmalardan sıyrılmak için ne yapmak lazım, bu da biliyor.” İfadelerini kullandı.

YARGI YOLU GÖRÜNMÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın imzaladığı karara göre, Kürşat Engin Özcan ve Emlak İstimlak Müdür Vekili Ali Dürge'nin belediye arazileri üzerinde bulunan portakal, zeytin, ot gibi ürünleri ihale yapılmadan, rekabet şartları oluşturulmadan, tutanakla bazı kişilere verilmesi suçu işledikleri belirlendi. Yerlikaya, AK Partili Başkan Özcan'a görevli personele mobbing uygulama suçlamasına ise soruşturma izni vermedi.

Yerlikaya imzasıyla taraflara tebliğ edilen yazıyla birlikte başkan, meclis üyeleri ve iki bürokratın yanı sıra MHP'li eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a da yargılama yolu görünmüştü.

baskan-ozcan-meclis-gundemine-geldi-bu-fotografi-goruyor-musunuz-414217-74c250ddbbe24b0ef70fe6c37fc22f4c.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum