Tküugd Genel Başkanı Yavuzaslan:

Tküugd Genel Başkanı Yavuzaslan:

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Bakü’de düzenlenen 2015 Avrupa Oyunları’nı değerlendirdi.Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneğ...

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Bakü’de düzenlenen 2015 Avrupa Oyunları’nı değerlendirdi.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 2015 Avrupa Oyunları’nda elde edilen başarının bütün Türk dünyasının başarısı olduğunu söyledi.

Avrupa ülkelerinin katılımıyla yapılan Avrupa Oyunları’nın ilkinin Bakü’de yapılmasında özel bir anlam taşıdığını açıklayan Yavuzaslan, “Bakü 2015 Avrupa oyunları 2015 Avrupa oyunları Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’deki 68 bin seyirci kapasitesine sahip Bakü Olimpiyat stadında gerçekleşmesi gurur vericidir. Türkiye’nin de 190 sporcu ile katıldığı Bakü 2015 Avrupa oyunları ilk kez Bakü’de düzenlenmiştir” dedi.

Yavuzaslan Bakü 2015 Avrupa Oyunları açılış törenine hiçbir AB üyesi devlet katılmamasını eleştirerek, ’’Avrupa oyunları ilk kez düzenlendi. Spor dünya barışı için en etkin unsurdur. Avrupa’nın adını taşıyan olimpik bir faaliyetin açılış törenine Avrupa Birliliği liderleri katılamayarak bir kez daha kendilerinin tavrını ortaya koymuşlardır’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.