Türkiye'den terör örgütüne sert uyarı: Koşulsuz teslim olun
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriye’de 10 Mart mutabakatına uymadığı ve orduya entegrasyon sürecini geciktirdiği belirtilen terör örgütü SDG’ye yönelik uyarılarını yineledi.
Bakan Güler, yaptığı açıklamada PKK ve bağlantılı tüm unsurların, fesih kararı doğrultusunda Suriye dahil bulundukları her bölgede terör faaliyetlerine derhal son vermesi ve silahlarını şartsız şekilde teslim etmesi gerektiğini vurguladı. Güler, bölgede herhangi bir terör örgütünün kalıcı hale gelmesine kesinlikle izin verilmeyeceğini bir kez daha ifade etti.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bölgede hiçbir terör örgütüne izin vermeyeceklerini vurguladı. Bakan Güler açıklamasında şunları söyledi: "Şüphesiz ki ordumuzun caydırıcı gücü, en başta terör örgütleriyle mücadelede kendisini göstermiş, kahraman Mehmetçik emsalsiz gayretleriyle terörü bitirme noktasına getirmiştir. Bunun sonucunda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 'Terörsüz Türkiye' süreci başlatılmıştır. Biz samimi olarak bu sürecin başarılı olmasını arzu ediyoruz.
PKK VE TÜM İLTİSAKLI GRUPLAR, TÜM BÖLGELERDE SİLAHLARINI TESLİM ETMELİDİR"
PKK ve iltisaklı tüm gruplar fesih kararı kapsamında Suriye dahil, bulundukları tüm bölgelerde derhâl tüm terör faaliyetlerine son vermeli ve koşulsuz olarak silahlarını teslim etmelidirler. Başta PKK/PYD/YPG/SDG olmak üzere hiçbir terör örgütünün bölgede kök salmasına müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.