Üreticilere müjde: Çiğ süt alım fiyatı belli oldu

Üreticilere müjde: Çiğ süt alım fiyatı belli oldu

Ulusal Süt Konseyi de, 4 lira 70 kuruş olan çiğ süt alım fiyatını 1 Nisan 2022 tarihi itibariyle 1 lira artırarak, 5 lira 70 kuruşa çıkardı.

Tarım ve Orman Bakanlığının 1 Mart itibariyle çiğ süt destekleme primini 80 kuruş artırarak, 1 TL’ye çıkarmasının ardından Ulusal Süt Konseyi de, 4 lira 70 kuruş olan çiğ süt alım fiyatını 1 Nisan 2022 tarihi itibariyle 1 lira artırarak, 5 lira 70 kuruşa çıkardı.

Ulusal Süt Konseyi (USK) Yönetim Kurulu oy çokluğu ile, litresi 4 lira 70 kuruş olan tavsiye niteliğinde soğutulmuş çiğ süt fiyatını (çiğ süt destekleme primi hariç) 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Nisan ayı sonuna kadar 5 lira 70 kuruş olarak belirledi.

Ulusal Süt Konseyi’nden yapılan açıklamada, Nisan ayı sonu itibariyle piyasa şartlarına göre tekrar değerlendirme yapılacağı belirtilirken, “Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatında; 2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 8 Kuruş fark uygulanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.