Yalova’nın En Büyük Mabedi Abdülhamid Han Camii Açıldı

Yalova’nın En Büyük Mabedi Abdülhamid Han Camii Açıldı

Yalova’nın en büyük camii olan Balabandere Abdülhamid Han Camii ibadete açıldı.2009 yılında temeli atılan Balaban Balabandere Abdülhamid Han Camii cuma namazıyla açıldı. İsmetpaşa Mahallesi’ndeki cami...

Yalova’nın en büyük camii olan Balabandere Abdülhamid Han Camii ibadete açıldı.

2009 yılında temeli atılan Balaban Balabandere Abdülhamid Han Camii cuma namazıyla açıldı. İsmetpaşa Mahallesi’ndeki caminin açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü ile çok sayıda davetli katıldı. Müftü Üskülüplü, "Bu camiye Adbülhamid Han adını verdik. Camimiz Yalova’mızın en büyük camiidir. Bu mabedin yapımında çok kişinin emeği var. Kamu kurumlarının değerli yöneticileri, Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman, hayır severlerimiz ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İlimizde nüfusla orantıladığımızda halen cami ihtiyacının olduğunu görürüz. Bazı bölgelerde ise acilen cami yapılması gerekiyor. Bir örnek vermek gerekirse Adnan Menderes Mahallesi’nde bir cami yapılması gerekiyor. Bu mahallemizin nüfusu hızla artıyor, ama maalesef buradaki vatandaşlara cevap verecek kadar cami yok" dedi.

Başkan Salman, "Bu cami yüce dinimize ve güzel Yalova’mıza yakışır bir mabet oldu. Bizde eğer bu caminin yapımına bir nebze olsun destek sağlayabildiysek ne mutlu bize. Ama bu eseri Yalova’ya kazandırmakla işimiz bitmiyor. Müftümüzün de dediği gibi Adnan Menderes Mahallesi’nde de cami ihtiyacı var. Oraya da en kısa zamanda bir cami yaptırmak benim boynumun borcudur" diye konuştu.

Yalova’ya yapılacak her yatırımın altına ellerini koyacaklarını dile getiren Milletvekili Fikri Demirel ise"Yalova’mıza yapılacak her yatırıma destek vereceğiz. Yalova’ya daha bir çok cami kazandıracağız. Bu caminin çok da kolay yapılmadığını her anını takip eden birisi olarak biliyorum. Bu muhteşem camiyi Yalova’ya kazandıran herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu ise caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından caminin yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Törende davetlilere tavuklu pilav da ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.