Yıl dönümüne 4 kala açıklandı: 6 Şubat felaketinde vefat sayısı güncellendi

Yıl dönümüne 4 kala açıklandı: 6 Şubat felaketinde vefat sayısı güncellendi

6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümüne dört gün kala felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 'güncellendi'. İçişleri Bakanı, depremlerde 53 bin 537 kişinin vefat ettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da, AFAD Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinde 53 bin 537 vatandaşın yaşamını yitirdiğini, 107 bin 213 kişinin de yaralandığını söyledi.

Yerlikaya ayrıca 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında ise 128 milyar 949 milyon TL toplandığını, bunun 79 milyar 263 milyon TL'sinin harcandığını duyurdu.

KURUM'UN SÖZLERİ TARTIŞMA YARATMIŞTI 

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayında "130 bin canımız gitmiş ya, 11 ilde deprem oldu bakın İstanbul 11 ile yetişir. İstanbul’a bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet diye bir şey kalmaz" demişti. Kurum’un 130 bin açıklaması 6 Şubat felaketinde aslında daha fazla can kaybı olduğu yönündeki iddiaları yeniden gündeme getirmişti.

Resmi verilere göre 50 bin kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerine ilişkin açıklaması tartışılan Kurum'un 130 bin can kaybı için Cumhuriyet tarihindeki tüm depremleri kastettiği ileri sürülmüştü. Yerlikaya vefat edenlerin sayısını 53 bin 537 olarak açıkladı. (DHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.