Güney Kore’de MERS Virüsü 19 Hayata Mal Oldu

Güney Kore’de MERS Virüsü 19 Hayata Mal Oldu

Güney Kore’de, Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) virüsü nedeniyle 3 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölenlerin sayısı 19’a yükseldi.Güney Kore’de ilk olarak 20 Mayıs’ta görülen Ortadoğu Solunum Sendr...

Güney Kore’de, Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) virüsü nedeniyle 3 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölenlerin sayısı 19’a yükseldi.

Güney Kore’de ilk olarak 20 Mayıs’ta görülen Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Güney Kore Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, MERS virüsü nedeniyle 3 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısının 19’a yükseldiği bildirildi. Açıklamada, bugün dört MERS vakasının daha görülmesinin ardından ülke genelinde görülen vaka sayısının 154’e ulaştığı kaydedildi. Salgının Suudi Arabistan dışında bir ülkede ilk defa bu kadar geniş çapta görüldüğü belirtilen açıklamada, salgın nedeniyle 5 bin 200 kişinin karantinaya alındığı, 17 kişinin tedavi edildikten sonra taburcu edildiği açıklandı.

Güney Kore hükümeti tarafından yapılan açıklamada, ülkeyi etkisi altına alan salgının yavaşladığı ancak salgının yayılacağına dair endişenin hakim olduğu kaydedildi. Açıklamada, sağlık çalışanları tarafından salgının yayılmasını önlemek amacıyla, işletmelerde, dezenfeksiyon işlemi yapıldığı ifade edildi. Ülke genelinde bazı okulların açıldığı vurgulanırken, öğretmenlerin kendilerini ve öğrencilerini korumak için okul çevresine tuz döktükleri ancak bunun yanlış bilgilendirme nedeniyle gerçekleştirilen bir girişim olduğu belirtildi. Açıklamada, bugün 365 okul ve anaokulun kapatıldığı belirtilirken geçen hafta 2 bin 900 okulun eğitime ara verdiği hatırlatıldı.

Ülkedeki durumu bir hafta boyunca gözlemleyen Dünya Sağlık Örgütü uzmanları, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, birkaç bölgeye yayılmak üzere olan salgının giderek azaldığını belirtti. Uzmanlar, salgının sadece tıp merkezlerinde sınırlı kaldığını gösteren bir bulgu olmadığını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.