Hamzallı'da Kurutma Tepkisi

Hamzallı'da Kurutma Tepkisi

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Hamzallı Mahallesi'nde bulunan kurutma kanalının tam 13 yıldır temizlenmediğini iddia eden mahalle sakinleri, yetkilileri göreve davet etti.

GÜNAY PABUŞÇU- Nazilli'nin Hamzallı Mahallesi'nde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) bünyesinde kurulan ve mahalle sakinlerinin iddialarına göre 13 yıldır temizlenmeyen kurutma kanalı, vatandaşları çileden çıkardı.

Mahalleye giderek kurutma kanalını görüntüleyen ve mahallelilerin şikayetlerini dinleyen Havadis Gazetesi, bölgenin sesi oldu. 

3 sene önce komşularının da imzalarını toplayarak yetkililere dilekçe sunduğunu ifade eden Nevzat Çobanoğlu, "Bu zamana kadar dilekçemize bir geri dönüş alamadık. Bizim burada yıllardır istediğimiz şey kanal temizlensin, üzerindeki köprüler kaldırılsın." dedi.

Kanala bırakılan kanalizasyon giderleri nedeniyle oluşan kötü koku ve pisliklerin, yaşam haklarını tehdit ettiğini belirten Serpil Çetin, "Kanalın hemen dibinde evlerimiz var. Ben kanser hastasıyım. Beni bir sivrisinek soksa, hayatımı kaybedebilirim. Bize reva görülen bu mudur? 13 senedir kanserle mücadelede ediyorum. 13 senedir bu kurutma kanalını temizletemedik. Bize yazık değil mi?" diye konuştu.

Yakın zamanda kanalda meydana gelen yangın nedeniyle evlerinin yanma tehlikesini geçirdiğini kaydeden Mehmet Zeki Unat, "Benim evim ormanın içinde kalmış vaziyette.Köprüleri yapıyorlar, ağızları kapalı. Kanalda biriken su nedeniyle evin her tarafı çatladı. Ev bugün mü çökecek, yarın mı çökecek diye korku içindeyim. Bir yangın çıksa, içinde ben de yanacağım. 50 ev göz göre göre tehdit altında. Kanala ne bulunursa atılıyor, çöplük oldu burası. Yetkilileri gelip, burayı incelemeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan toplanan mahalleliler  arasında mahalle muhtarı Ali Önal'ın bulunmaması dikkat çekerken, vatandaşlar muhtarın mahalle sorunları ve şikayetleri ile ilgilenmediğini iddia etti.

4a06ef5a-2b6c-43c0-9409-12d611daf29f.jpg

79d0505b-206d-4078-bead-73b591e43346.jpg

f3dde9f1-70db-4dc2-b346-d59f6263a374.jpg

faadaf3b-84e3-4bdc-a598-f6a9809a0b36.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.