Hemşehrileri MHP’li Milletvekili Adayını Şaşırttı

Hemşehrileri MHP’li Milletvekili Adayını Şaşırttı

Türkiye’de bir çok seçimin kaderini belirleyen ülke siyasetinde önemli isimler yetiştiren Aydın son yıllarda Ankara’daki siyasi ağırlığını kaybederken yerel siyasette de ilginç tablolarla karşılaşmaya başladı.

25 dönemi milletvekili genel seçimleri için dün sandık başına gide Aydın sandıkta ilginç mesajlar verdi. En ilginç mesaj ise sadece MHP’nin aday çıkardığı Köşk ilçesinde yaşandı. Köşk Başçayırlı olan MHP’li aday Hayri Güleç hem kendi köyü Başçayır’dan hem de ilçesi köşkten partisine çıkan oylar karşısında adeta şaşırdı.Aydın İl Özel İdaresi kapanmadan önce Aydın İl Genel Meclisi Başkanlığı yapan ve Aydın’ın 498 köyüne hizmet götürdüğünü belirten Hayri Güleç, 30 Mart yerle seçimlerinde Köşk ilçesinde belediye başkanlığı için MHP’den aday oldu. MHP’li Hayri Güleç belediye başkanlığı seçimlerinde başkan olamayınca bu defa hedef yükseltip 7 Haziran seçimleri için Aydın’a daha iyi hizmet etme vaadiyle Milletvekili adaylığını açıkladı. Partisi tarafından Aydın Milletvekili adayı gösterilen Hayri Güleç, Köşk ilçesinden gösterilen tek milletvekili adayı olarak süreç boyunca çalışmalarına devam etti.

KÖYÜNDE BİLE RAKİPLERİNDEN AZ OY ÇIKTI

Seçim süreci boyunca partilileri ile birlikte çalışmalarına devam eden Hayri Güleç’i hemşehrileri adeta şaşırttı. Güleç’in ikamet ettiği Başçayır Köyü Mahallesi’nde bile vatandaşların yarıdan fazlasının oyunu başka partiye verdiği belirlenirken, Köşk ilçesinde ise oy kullanan 17 bin 752 kişiden sadece 4 bin 38 kişi hemşerileri Hayri Güleç’e oy verdi. 19 bin 904 seçmene sahip köşk ilçesinde 69 ayrı mahalde kurulan sandıkta 17 bin 752 kişi oy kullandı. Yapılan sayım sonucu AK Parti yüzde 50,22 oy oranı ile 8 bin 684 oy ile birinci parti seçilirken Milletvekili adayının partisi MHP yüzde 23,44 oy oranı ile 4 bin 38 oy alabildi. MHP’nin aldığı oy ilçede başta Milletvekili adayı olmak üzere herkesi şaşırtırken, CHP 17,73 oy oranı ile 2 bin 730 oy HDP de yüzde 6,56 oy oranı bin 130 oy aldı.

Sosyal medya hesabından sürekli seçmene seslenen ve paylaşımlarda bulunan MHP’li Milletvekili Adayı Hayri Güleç son olarak “Oyumuzu kullandık vatana millete hayırlı olsun” paylaşımında bulunduktan sonra bir daha paylaşım yapmadı. Telefonlara da cevap vermeyen Güleç’i hemşerileri şaşırttı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.