HÜDA-PAR’ın Desteklediği Bağımsız Adaydan Seçim Değerlendirmesi

HÜDA-PAR’ın Desteklediği Bağımsız Adaydan Seçim Değerlendirmesi

Hür Dava Partisi’nin (HÜDA-PAR) desteklediği Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç, oyların adil bir şekilde sayılmadığını herkesin bildiğini ileri sürerek, oy pusularında bağımsız adayları...

Hür Dava Partisi’nin (HÜDA-PAR) desteklediği Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç, oyların adil bir şekilde sayılmadığını herkesin bildiğini ileri sürerek, oy pusularında bağımsız adayların isimlerinin çok küçük yazılarak, adeta hakaret edildiğini savundu.

HÜDA-PAR’ın desteklediği Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Hür adaylar olarak seçim süresi boyunca yoğun bir tempo ile çalıştıklarını dile getiren Kılınç, üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptıklarını söyledi. Beklemedikleri bir sonucun karşılarına çıktığını ifade eden Kılınç, ancak çıkan sonucun ne getirip ne götüreceğini ilerleyen zamanda hep birlikte göreceklerini belirtti. Tüm üye ve gönüllülerine teşekkür eden Kılınç, “Seçim süresince bize destek veren, bizim için sahada çalışan, bize oy veren üye ve gönüllülerimiz başta olmak üzere tüm halkımıza can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bizler seçimler öncede çıkan sonuç her ne olursa olsun bir dava partisi olduğumuzu deklare edip çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğimizi söylemiştik. Çıkan sonuç bizi ümitsizliğe sevk etmeyecek, aksine yeni bir çalışmanın başlangıcı olacak. Bugünden itibaren çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

“SİYASET UZUN SOLUKLU BİR MARATONDUR”

Siyasetin uzun soluklu bir maraton olduğunu aktaran Kılınç, kendilerinin de bu maratonun başında olduklarını kaydetti. Kılınç, “Malumunuz genel seçimlere ilk kez girdik. Seçim barajı nedeniyle bağımsız adaylarla seçimlere girdik. Seçmenlerimizin malumu olduğu üzere oy pusulalarında bağımsızlara büyük bir hakaret yapılarak isimleri çok küçük yazıldı. Her şeye rağmen çıkan sonuç bizi ümitsizliğe düşürmeyecektir. 7 Haziran’dan önce gittiğimiz her yerde şunu söylüyorduk; kaybeden adaylar 8 Haziran’da evlerine, tarlalarına, işlerinin başına dönecekler. Ama biz bir dava partisi olduğumuz için çalışmalarımıza, hizmetlerimize kaldığımız yerden edeceğiz. Üye, gönüllü ve sevenlerimiz hiç üzülmesinler, oyları hiçbir zaman boşa gitmemiştir. Çünkü haktan yana tercihlerini koydular. Tüm kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyor ve hürmetlerimi kendilerine iletiyorum” diye konuştu.

“OYLAR ADİL BİR ŞEKİLDE SAYILMADI”

Oyların adil bir şekilde sayılmadığını herkes bildiğini ileri süren Kılınç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Elimize somut bir belge gelirse basınla paylaşacağız. Oy pusularında bağımsızların isimleri çok küçük yazılarak adeta hareket edildi. Bağımsızların görevlileri olmadığı için oyların bir şekilde Sümen altı edildiğini biliyoruz, ancak şuan için elimizde bir belge yok. Bunun takipçisiyiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.