İçme suyundan neler neler çıktı, vatandaş isyan etti

İçme suyundan neler neler çıktı, vatandaş isyan etti

Kuyucak ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde ikamet eden Ali-Kübra Tuna çifti bir aydır akan içme sularının bulanık ve pislik dolu olduğunu dile getirdi.Yetkililere defalarca ulaşmayan çalışan aile “artık yeter” diyerek sert açıklamalarda bulundu.

GÜNAY PABUŞÇU-Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan Ali Tuna(39), Kübra Tuna(33) çifti, bir aydır yaşadıkları içme su sorununu Havadis Gazetesi’ne açıkladı. Bir vatandaş olarak yetkililere ulaşmayacağı çalıştığını ancak her defasında “tamam” denilerek geçiştirildiğini ifade eden Ali Tuna, artık kime danışacağını şaşırdığını söyledi.

1,5 yaşındaki oğlu Hüseyin ve 9 yaşındaki Şevket’in bu suyu içtiklerini belirten anne Kübra Tuna, “Biz iki haftadır hazır su alıyoruz. Almak zorunda değiliz. Bir bu su faturalarımızı ödüyorsak,  bizim sorunumuzla ilgilenmeleri gerekiyor. Bu suları içebilecek olan varsa, gelsin içsin, ikram edeyim. İçinden her pislik çıkıyor.” diye konuştu.
Akan suyun zaten 10 dakika aktığını, aktığı zamanda içinde her türlü pisliğin bulunduğu ifade eden Ali Tuna, “Artık dile getirmekten dilimde tüy bitti. Geçen günü şefi aradım, “tamam” dedi  ama yine ilgilenen kimse olmadı. Ben kiminle iletişime geçeceğimi şaşırdım.” dedim.

5df42c7e-a6f4-49e0-9903-a76b139af8e8.jpg

Şimdiye kadarki girişimlerinden istediği sonuçları alamadığını kaydeden Ali Tuna,  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na seslendi. Tuna,  “Büyükşehir belediyemizin mahallemizle ilgilenmesini istiyorum. Özlem Başkanı’mızın numarası olsa, onu arayacağım. Kafam çok bozuk. Kuyucak Kaymakamlığı’mıza bu suyun halini şikayet edeceğim.” ifadelerini kullandı.

+-001.jpg

Mahalle sakinlerinden Meryem Kapka da içme suyunun, kaba suyla zaman zaman karıştığını ve bulanık aktığını, ertesi gün suyun nasıl akacağını tahmin edemeklerini söyledi.

025c1a1d-866c-4f1c-97cc-c0b7fbbf111b.jpg

887b8fd0-7d85-4ffc-a1e7-4598bacbff28.jpg

ca3d7ef4-8d4f-4fef-8aac-b79c6aa768de.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum