İlçe belediyesi 72 bin lira ceza yedi

İlçe belediyesi 72 bin lira ceza yedi

Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İsabeyli Mahallesine çöp döken Nazilli Belediyesine 72 Bin 197 lira ceza kesti. Belediye yasal hakkını kullanarak idari para cezasına itiraz etti.

 Nazilli Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü tarafından günde yaklaşık 30 kamyon çöpün toplandığı ilçede, çöplerin  Sultanhisar’da bulunan artıma tesislerine götürülmesi gerekirken, İsabeyli Mahallesine dökülerek vahşi depolama yapılması bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından şikayet edildi.

Kokudan ve sineklerden rahatsız olan Vatandaşlar, Nazilli Belediyesini Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne şikayet ederek ihbarda bulundu.

Bölgede inceleme yapan Çevre ve şehircilik il müdürlüğüne bağlı ekipler,9 Ağustos 2019 tarihinde yaptığı denetim ve incelemede Belediyeye ait 09 PP 059 plakalı kamyonun söz konusu sahaya çöp döktüğünü tespit etti.

 2782 sayılı çevre kanununun 2.’nci maddesi gereğince kanun ve yönetmelikte öngörülen önlem almadan, yasaklara ve standartlara aykırı olarak alana evsel atık döken Nazilli Belediyesine 72 Bin 197 lira idari para cezası uygulandı.

Nazilli Belediyesinin ise Aydın Valiliği tarafından onaylanan idari para cezasına itiraz ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.