İlçede vaka sayısı yeniden arttı, kaymakam uyardı

İlçede vaka sayısı yeniden arttı, kaymakam uyardı

Koronavirüsle mücadelede örnek uygulamalara imza atan Karacasu’da yeniden alarma geçildi. İlçede 5 hasta ve 35 temaslı tespit edilmesi panik yarattı.

GÜNAY PABUŞÇU-Karacasu’da Kovid-19  salgını ilçede yeniden baş gösterip, hızla yayılmaya devam ediyor.  28 Eylül Pazartesi günü vaka sayısı sıfırlanan ancak 30 Eylül’de Ataeymir Mahallesi’nde askerden dönen bir şahsın PCR testinin pozitif çıkmasıyla yeniden başlayan vaka sayılarında ilçedeki son durum Kaymakam Ahmet Soley tarafından açıklandı. 4 Ekim Pazar günü itibarıyla ilçe genelinde 5 hasta ve 35 aktif temaslı tespit edildiği kamuoyuna duyuruldu.

Kaymakam Soley tarafından yapılan açıklamada, “04 Ekim 2020 saat 17:00 itibari ile İlçemizdeki aktif vaka sayısı 1 Ataeymir Mahallemizde, 1 Esençay Mahallemizde, 3 Merkez Yaylalı Mahallemizde olmak üzere toplam 5, toplam aktif temaslı sayımız 35, izolasyon altına alınmış konut sayımız 24'tür. Bugün 6 temaslı ve bunların yasadığı 5 konutun izolasyonu sona ererken, Esençay Mahallemizde 5 yeni temaslı ortaya çıkıp, bunların yaşadıkları 3 ev izolasyon altına alınmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Koronavirüsle mücadelede ilçe sakinlerinden destek isteyen  Kaymakam Soley, “Salgının ilçemizde bu hızlı yayılmasını kontrol altına alıp, İlçemizi virüsten yeniden kurtarabilmemiz için sizlerin yardım ve desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız bulunmaktadır. İnanıyorum ki; el birliği ile salgının yayılmasını en kısa sürede kontrol altına alıp, İlçemizi bir kez daha virüsten kurtaracağız. Lütfen bizlere destek olun ki; bir olmanın gücü ile bu zor günleri birlikte aşabilelim.” diye konuştu.

5893315a-3daa-4848-8b73-279e56ad9304.jpg

d56f18f7-bcf1-4981-83a2-1f5de27b6455.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.