İncir üreticisi elinde silahla hırsız nöbetinde

İncir üreticisi elinde silahla hırsız nöbetinde

Germencik'te 30 bin incir üreticisi, sergilere dadanan hırsızlar için silahlı nöbet tutmaya başladı.

Yakalanan hırsızların ertesi gün serbest bırakılmasına çözüm incir üreticilerinden geldi. Kurutmaya bıraktığı incirlerin çalındığını fark eden üreticiler, hırsızlık olaylarının artması üzerine alarma geçti. Ürünlerini silahlı halde beklemeye başlayan çiftçiler, jandarma ve polisle birlikte hırsızlara karşı büyük bir mücadele sergilemeye devam ediyor.

"20 liralık inciri 9 liraya satıyorlar"

Germencik'e bağlı Mursallı köyündeki üreticilerden Tansel Önder, 20 liralık incirin tüccara sahte müstahsil makbuzlarıyla 9 liraya satıldığını, tüccarların da bu hırsızlığa alet olduğunu öne sürdü. İncir hırsızlığının, organize halde gerçekleştiğine dikkat çeken Önder, "Jandarma ve polis, suçluları yakalıyor, ertesi gün, çoğu serbest bırakılıyor. Caydırıcı cezalar olmadığı için serbest kalan hırsızlar, bıraktıkları yerden incir hırsızlığına devam ediyorlar.Bunlar hırsızlığın ötesine geçip, arsızlaştılar. Bu iş kapkaça döndü. Kanun bazında yapılacak değişikliklerle bu tür hırsızlıkların önüne geçilebilir. Yoksa biz üreticiler her yıl aynı dertle boğuşmak zorunda kalırız" ifadelerini kullandı. 

Hırsızlık ürünleri satın alan muhtarlara çağrı 

30 bin üreticinin incir hırsızları yüzünden stresli günler geçirdiğini anlatan Tansel Önder, "20-25 milyon liralık bir ekonominin döndüğü alandan bahsediyoruz. Germencik ovasındaki incir üreticilerinin sabrı taşmak üzere. Fırsatçılık yaparak 20 liralık inciri 9 liradan alan tüccarların da bizim verdiğimiz mücadeleye katılması lazım" diye konuştu.

6ff879ee-a351-4640-b19a-570327eec129.jpg

Kaynak: Ege'de SonSöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.