İncirliova Belediyesi’nde ‘E Evrak’ Dönemi Başladı

İncirliova Belediyesi’nde ‘E Evrak’ Dönemi Başladı

İncirliova Belediyesi tarafından bir süredir çalışmaları devam eden ve Aydın’da bir ilk olan ‘E imza otomasyon sistemi’ dönemi başladı.

Sistemi belediye çalışanı kurucuları ile birlikte tanıtan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, bu sistemle zaman ve kağıt tasarrufu sağlayacaklarını söyledi.İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin makamında gerçekleşen sistemin tanıtımını İncirliova Belediyesi Bilgi İşlem sorumlusu Gökhan Doğan yaptı. Doğan, 3 aydır üzerinde çalıştıkları sistemi 10 gündür kullandıklarını belirterek deneme sürecinde 2 Bin evrakın e-imza otomasyon sistemi ile işlem gördüğünü açıkladı. Normal şartlarda imar işlerini ilgilendiren bir dilekçenin 2 gün içerisinde geri dönüşü yapıldığını e-imza otomosyon sisteminde ise bu sürenin bir günden daha az bir sürede tamamlandığını dile getiren Doğan, “Belediyemize verilen bir evrak öncelikle bilgisayar ortamına aktarılıyor. Otomosyon sistemi sayesinde bu evrak elden ele dolaşmak yerine ilgili birimlerin yetkililerin önüne bilgisayar ortamında anında önüne düşüyor. Bu sistemin ayrı bir özelliği de kaybolma, noter tasdiki ihtiyacı, zaman kaybı gibi sıkıntıları da ortadan kaldırdığını görüyoruz. Bunun yanında devlet dairelerinde en büyük sıkıntılardan birisi de arşiv ve evrakların kaybolmasıdır. Yangın, sel gibi durumlarda bir çok evrak tahrip olur veya kaybolur. Tamamen dijital ortamda saklanan bu evrakların kayıp ve tahrip olması artık söz konusu değil. Zaman ve kağıt tasarrufunun yanında işlemlerin daha hızlı ilerlemesi hem çalışanlar hemde vatandaşlarımız için ciddi bir avantaj. Yasa gereği e-imza otomasyon sitemi Haziran ayında yürürlüğe girecek idi. Biz hazırlıklarımızı bu yönde yapıp tamamladık. Şuanda bu uygulama Eylül ayına ertelendi. Ancak, tüm kurumlar e-imza ve otomosyon sisteminde onaylanan evrakları kabul etmek zorunda. İlgili kurum e-imzanın kontrolünü belediyemizin sitesindeki özel bölümden yapabilecek” dedi.

SÜMEN ALTI DÖNEMİ VE ŞAİBELER BİTİYOR

E-İmza uygulamasını makamında gazetecilere uygulamalı olarak gösteren İncirliova’nın MHP’li Belediye Başkanı Gürşat Kale, “Göreve gelmeden önce ilçede bazı kişilerin belediyeye olan borçlarının silindiğine yönelik dedikodular ayyuka çıkmıştı. Bu sistem ile artık bu tür dedikodulara da mahal verilmeyecek. Makamda sümen altında, çekmece de orada burada evrak unutma dönemi sona eriyor. Artık İncirliova Belediyesinin evrak işleyişi sanal ortamda gerçekleşecek. Kağıttan ve zamandan tasarruf sağlayacağız. Belediyemize gelen vatandaş evrakla ilgili gerekli bilgileri ilgili birime ilettiğinde online olarak evrakın son durumu ve belediyemiz içindeki süreci otomatik olarak görebilecek. Buna göre işlemlerini en kısa sürede sonuçlandırabilecek” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.