İntörnlüğe Elveda, Hekimliğe Merhaba

İntörnlüğe Elveda, Hekimliğe Merhaba

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Samsun Tabip Odası öncülüğünde tıp öğrencileri “İntörnlüğe Elveda, Hekimliğe Merhaba” etkinliği düzenledi.OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Samsun Tabip Odası öncülüğünde tıp öğrencileri “İntörnlüğe Elveda, Hekimliğe Merhaba” etkinliği düzenledi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Mavi Salon’da düzenlenen etkinliğe; OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Fatma Aydın ve Prof. Dr. Kemal Balcı, OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, öğretim görevlileri ve mezun olacak tıp öğrencileri katıldı.

Bu yıl OMÜ Tıp Fakültesi 191 mezun hekim adayı mezun verdi. Etkinlik öncesi öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, “Bundan sonra meslek hayatına atılacaksınız. Ben Tabip Odası Başkanı olarak sizleri tebrik ediyorum. Zorlu bir süreçten geçerek, zor bir eğitimi bitirerek, gerekli olanlarla donanarak mezun oluyorsunuz. Bu eğitime katkı veren hocalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

“SANDALYENİZİN AYAKLARINI İYİ OTURTMANIZI İSTİYORUM”

Öğrencilerin uzun ve zor bir yolculuğun sonuna geldiklerini belirten OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Aydın, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Burada aldığınız eğitimle bütün sıkıntıların üstesinden geleceğinizi düşünüyorum. Sandalyenizin ayaklarını iyi oturtmanızı istiyorum. Bunlardan birinin mesleğiniz, kariyeriniz olduğunu biliyorsunuz. Diğeri de eş seçiminiz. İyi bir eş seçimi yapıp iyi bir aile oluşturun. Bir de sosyal hayatınıza önem verin. Bunları yaptığınızda hayatınızda başarılı olacağınızı düşünüyorum.”

“AMA BURADA ALDIĞINIZ EĞİTİM SİZİ HAYATTA YÜZDE 50 BAŞARILI KILAR”

Eski OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu da öğrencilere seslenerek, “Burada verilenlerin sizleri hayatınızda başarılı kılacağını düşünüyorum. Ama burada aldığınız eğitim sizi hayatta yüzde 50 başarılı kılar. Eğer siz hayatta güler yüzlü, tatlı dilli, diyaloğa açık olamıyorsanız ve çok çalışmıyorsanız siz başarılı bir hekim olamazsınız. Çok çalışacaksınız, diyaloğa açık olacaksınız ve kim olursa olsun güler yüzle karşılayacaksınız. Bunlar hizmet insanının yapması gereken şeydir. Bunları yaparsanız başarı olursunuz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir dinletileri ve şarkılarla “İntörnlüğe Elveda, Hekimliğe Merhaba” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.