İYİ Parti'nin aday adayı sayısı açıklandı

İYİ Parti'nin aday adayı sayısı açıklandı

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinde İYİ Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı sayısı 31 olarak açıklandı.

Aydın’da 18 milletvekili aday adayı çıkaran MHP’nin 11 aday adayı fazla çıkaran İYİ Parti, Aydın’da 24 milletvekili aday adayının bulunduğu CHP’yi de geride bıraktı. 10’u kadın 21’i erkek olmak üzere toplamda 31 aday adayının başvurduğu İYİ Parti’de, adayların netleşmesiyle birlikte sahadaki çalışmalar daha da hız kazanacak.

“HEDEFİMİZ AYDIN’DA BİRİNCİ PARTİ OLMAKTIR”

Seçim bölgesi bakımından il dağılımı olarak İYİ Parti’den en fazla aday adayı çıkaran iller sıralamasında 21. sıraya yerleşen Aydın’da, İYİ Partili hangi aday adaylarının 8 kişilik milletvekili listesine seçileceğiyse merak konusu oldu. Ege Bölgesi’nde İYİ Parti’den 183 milletvekili aday adayının bulunduğu İzmir, 42 aday adayının bulunduğu Denizli ve 41 aday adayının bulunduğu Muğla’dan sonra dördüncü sırada yer alan Aydın’da partilerine karşı vatandaşlar tarafından gösterilen teveccühün 24 Haziran’da sandığa da yansıyacağını söyleyen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, “Aydınlı hemşerilerimiz aslında bu teveccühü Genel Başkanımız Sayın Akşener’e ilk günde 5 bin imza vererek ortaya koydular. Aydın’da hedefimiz birinci parti olmaktır. Bunun emarelerini milletvekilliği aday adaylığında da görüyoruz” dedi.

İYİ Parti’den Aydın milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler şu şekilde oluştu; Ahmet Ertürk, Ali Küpelioğlu, Atilla Avlayıcı, Aydın Adnan Sezgin, Betül Akçanal, Buket Saran, Can Ataş, Emrah Kaplan, Fevzi Köse, Gülcan Toprak, Halil İbrahim Aktemur, Hakan Hilmi Yaman, Haldun Türkşen, Hamit Uçman, Mehmet Baldır, Mehmet Onursal, Mehmet Reşat Taşdemir, Mehmet Yavuz, Müesser Özer, Nurhayat Bilgili, Orhun Çetin, Ömer Saruhan Gedik, Pınar Öncer, Rabia Kahve, Recep Çalışkan, Semra Yücel, Süleyman Demirci, Şule Tuntaş, Volkan Güleç, Galip Keçelioğlu, Zahide İmer.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.