Karaarslan davasında flaş gelişme!

Karaarslan davasında flaş gelişme!

Aydın'da, haklarında "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla dava açılan aralarında FETÖ sanığı Erkan Karaaslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz bazı sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu. 

Mahkemeye mazeret bildiren Özlem Çerçioğlu ise duruşmada yer almadı. 

Hakkında FETÖ soruşturması yürütülen ve bir süredir firari olarak aranan ancak geçtiğimiz ay Ankara'da yakalanan sanık Karaaslan ise bu dosyada ilk kez dinlendi.

 

Sanık Karaaslan, savunmasını, tutuklu bulunduğu Ankara Sincan T Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yaptı.  

Kendisine ait eğitim ve danışmanlık şirketlerinin bulunduğunu, tutuklanmadan önce aylık gelirinin 50 bin liranın üzerinde olduğunu ileri süren Karaaslan, "Esasa ilişkin savunmamı iddianame ve delilleri inceledikten sonra yapmak istiyorum. Bunun için de süre talep ediyorum." diye konuştu. 

 Tutuksuz sanık Ahmet Öztürk ise 2014 ve 2016 yılları arasında ASKİ'de yönetim kurulu üyeliği yaptığını, ihalelerle herhangi bir ilgisinin olmadığını bildirdi.

Tanık D.İ. de yaklaşık 5 yıldır ASKİ Genel Müdürlüğünde çalıştığını belirterek, "Tüm ihale dosyaları bana hazır şekilde gelirdi. Bu dosyalar N. C. tarafından gönderilirdi. Hatırladığım kadarıyla bu şahıs bir firmaya hak edişlerinin ödenmesini istedi. Firmanın gerekli hizmeti yerine getirmediğinden dolayı K.G, G,U. ve Ş.D, ödeme yapamayacaklarını söyledi. Hatta konuşma sırasında N.C, kontrol teşkilatının evrakları görmesine gerek olmadığını söylemişti. Olayın ardından bu kişilerin yerleri değiştirildi. Bu olaydan dolayı mı bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Çerçioğlu'nun avukatı Evrim Karakoz ise dosyanın tefrik edilmesini ve müvekkili hakkında beraat kararı verilmesi talebinde bulundu. 

Sanık ve avukatlarının savunmalarını tamamlamasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, dinlenmeyen sanıkların dinlenmesi, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 14 Mayıs'a erteledi. 

İddianame 

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ'de "danışmanlık adı altında yapılan usulsüzlükler ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından FETÖ sanığı Erkan Karaarslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında 16 sayfalık iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, FETÖ sanığı Karaarslan hakkında 9 yıldan 22 yıla, Çerçioğlu hakkında 6 yıldan 14 yıla, diğer sanıklar hakkında ise 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.