Kepez’in Yıldızları Kupalarını Aldı

Kepez’in Yıldızları Kupalarını Aldı

Kepez Belediyesi’nin, ilçedeki ortaokullar arasında düzenlediği ve Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmayı amaçladığı futbol turnuvası, final maçlarının ardından kupa töreniyle sona erdi.Bu yıl ilk...

Kepez Belediyesi’nin, ilçedeki ortaokullar arasında düzenlediği ve Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmayı amaçladığı futbol turnuvası, final maçlarının ardından kupa töreniyle sona erdi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve 1 ay süren "Kepez’in Yıldızları Futbol Turnuvası"nda, 52 ortaokulun 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarından 491 takım mücadele etti. Turnuvada oynanan bin 945 maçta, yaklaşık 10 bin öğrenci, Türk futbolunun yeni yıldızı olabilmek için sahada ter döktü. Kepez Belediyespor Kulübü’nün organize ettiği turnuvanın maçları, Kepez Belediyesi ile Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Kuzeyyaka mahallesinde inşa edilen sentetik çim futbol sahasında oynandı.

Final maçlarının ardından düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, kamu ve kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çocukları geleceğe en güzel şekilde hazırlamanın gayreti içerisinde olduklarını belirtirken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise , "Antalyaspor Süper Lig’e çıktı. Turnuvada Kepez, futboldaki yıldızlarını seçiyor. Yarın bu yıldızlarımız, Antalya’nın yıldızları olacaklar. Antalyaspor’da oynayacaklardır. Bu sahanın ne kadar önemli bir yatırımın olduğunu çocukları sahada görünce daha iyi anlamış oluyoruz. Spor yatırım gençliğe ve geleceğe yapılan yatırımdır" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, 10 bin öğrencinin turnuvada güzel anlar yaşadığını belirterek, turnuvanın, çocukların spora yönelmesi, kötü alışkanlıklardan ve sokağın zararlı etkilerinden alıkonulması bakımından önemli olduğunun altını çizdi. Turnuvada keşfedilen yeni yeteneklerin Türk futboluna kazandırılmasının da ve futbola önemli katkı olacağına işaret eden Tütüncü, turnuvada mücadele eden tüm takımların oyuncularını ve antrenörlerini tebrik etti.

Ödül töreni, günün anısına fotoğraf çekilmesiyle sona ererken, ödül törenine Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, meclis üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Türk futboluna yeni yıldız adayları kazandıracak projenin uygulanması için Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında da protokol imzalandı.

Kepez Belediyespor Kulübü’nün futbol antrenörlerinin, turnuvada izledikleri yetenekli futbolcuları kulübün bünyesindeki futbol takımlarına alacakları bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.