Kılıç: “Mhp, Tüm Haksızlıklara Rağmen Seçimden Oylarını Artırarak Çıktı”

Kılıç: “Mhp, Tüm Haksızlıklara Rağmen Seçimden Oylarını Artırarak Çıktı”

MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, partisinin seçim çalışmaları sürecinde birçok haksızlığa, yasaklamalara uğramasına rağmen, hem Mersin’de hem Türkiye genelinde seçimden oylarını ve milletvekili...

MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, partisinin seçim çalışmaları sürecinde birçok haksızlığa, yasaklamalara uğramasına rağmen, hem Mersin’de hem Türkiye genelinde seçimden oylarını ve milletvekili sayısını artırarak çıktığını söyledi.

MHP İl Başkanı Kılıç, bugün düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran Pazar günü yapılan Milletvekili Genel Seçimleri’ni değerlendirdi. İl Başkanlığı’ndaki toplantıda, seçimlerin Türkiye’ye hayırlar getirmesini dileyen Kılıç, genel seçimlerde MHP’nin ülke genelinde oylarını yüzde 34 artırarak, 53 olan milletvekili sayısını 80‘e yükselttiğini belirtti. MHP’nin Mersin’de de oylarını yüzde 15 artırarak, 2 olan milletvekili sayısını 3’e yükselttiğine işaret eden Kılıç, “Milliyetçi Hareket Partisi, bu sonuçlara göre, hem ülke genelinde hem de Mersin’de bir önceki genel seçimlere göre aldığı oyları ve milletvekili sayısını artırarak başarı elde etmiş bulunmaktadır” dedi.

AK Parti’nin, bu seçimlerde haksız ve adaletsizce devletin tüm imkanları kullanılarak oy avcılığına soyunduğunu öne süren Kılıç, partisinin seçim çalışmalarında ise birçok haksızlığa uğradıklarını iddia etti. Kılıç, “AKP’nin seçim kampanyasına, anayasayı çiğneyerek Sayın Cumhurbaşkanı da dahil olmuş, miting meydanlarında aziz milletimizden AKP adına oy istemiştir. Seçim kampanyası süresince mahkeme kararları ile hukuksuz bir şekilde afişlerimiz yasaklanmış, teşkilat mensuplarımız soruşturmaya tabi tutulmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi maruz kaldığı tüm bu haksızlıklar karşısında yılmamış, azim ve kararlılığını seçim kampanyası süresince koruyarak bir önceki genel seçimlere göre aldığı oyları ve milletvekili sayısını artırmış bulunmaktadır” diye konuştu.

“KIŞKIRTMA VE TACİZLERE RAĞMEN ÇATIŞMAYA MEYDAN VERMEDİK”

Seçim çalışmalarında Mersin’in birçok bölgesinde, özellikle batı ilçelerinde yaptıkları miting ve konvoylarının kayda alındığını da öne süren Kılıç, “Mersin’in malum mahallelerinde siyaset yapmamız engellenmeye çalışılmış, seçim araçlarımız taşlanmıştır. Buna rağmen teşkilatımız, emniyet güçlerinin dahi ancak panzer araçlarıyla girebildiği mahallelere girerek seçim kampanyasını yürütmeye çalışmıştır. Tüm kışkırtma ve tacizlere rağmen teşkilat mensuplarımızın sağduyusu sayesinde herhangi bir çatışmaya meydan verilmemiştir” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin, bu genel seçimlerde tüm dayatmalara rağmen, özgür iradesini bin bir zorlukla da olsa sandığa yansıttığını vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi, aziz milletimizin varlığını devam ettirme, bölünmez bütünlüğünü koruma ve güvenceye alma konusunda her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıdır. Seçim kampanyası boyunca fedakarca çalışan teşkilat mensuplarımıza ve bize oy veren seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Ve her şeye rağmen seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize, Türk siyasetine ve demokrasimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Toplantıda bir basın mensubunun, MHP’nin de içinde yer alacağı olası bir koalisyona teşkilatlarının nasıl yaklaştığını sorması üzerine Kılıç, “Bu konuda yetkili değiliz. Bu kararı genel merkezimizin yetkili kurulları verecektir mutlaka. Birkaç gün daha bekleyelim” yanıtını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.