Kocasından şiddet gören kadın ve 4 çocuğuna şefkat eli

Kocasından şiddet gören kadın ve 4 çocuğuna şefkat eli

Aydın'ın Nazilli ilçesinde kocasından şiddet gören 31 yaşındaki Dudu Kurtulan, 4 çocuğunu da yanına alarak parkta kalmaya başladı. Harekete geçen Nazilli Kaymakamlığı aileye sahip çıktı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN-Nazilli’de gece saatlerinde ortaya çıkan manzara yürekleri burktu. Uzun zamandır eşinden şiddet gören Dudu Kurtulan, 4 çocuğunu da yanına alarak Yeşil Mahalle’de bulunan bir parka sığındı. 3 gündür sokaklarda kalan;  yemek, su, battaniye gibi ihtiyaçlarını vatandaşların karşıladığı ailenin görüntüleri Nazilli Kaymakamlığı’nı harekete geçirdi.

Eşinden gördüğü şiddet nedeniyle şikayetçi olduğunu ve 300 tane şikayet dosyası bulunduğunu ifade eden Kurtulan,  “Şikayetçi oldum. 2 gün önce hastaneye gittim.  Mahalle aralarında sürükleyerek bana vurmaya başladı. 4-5 günden beri evde sürekli dayak yiyordum. Polislerin sayesinde kurtuldum. Hastaneye götürdüler. Darp raporu aldılar, filmler çektiler. Sonra karakola gittim, şikayetçi oldum olmasına ama 300 tane şikayet dosyamız var. İşlediği suçlar yüzünden cezaevine atılması gerekiyor. Ben de cezaevine atılmasını istiyorum. Atılmayınca da ben böyle çocuklarımla sokaklarda kalıyorum. O evde tak başına kalıyor. Her türlü uyuşturucuyu kullanıyor. Bugün gözleri dönmüş bir şekilde yine bana saldırdı. Uzaklaştırma verildi, korunma tedbirim de var ama koronavirüs nedeniyle cezaevine atamadıklarını söylediler. Artık çocuklarımla sokakta kalmak istemiyorum. Vatandaşlarımızın destekleri sayesinde bu 3 günü parkta geçirebildik. Eşimin nerede olduğumuzu bilmesini istemiyorum. Devletimiz bize gizli saklı küçük bir ev verebilirse seviniriz. Bu rezillikten bizi kurtarsınlar. Çocuklarım için bunu rica ediyorum” diye konuştu.

Durumun kendisine bildirilmesi üzerine devreye Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, polis ekiplerine ‘anne ve 4 çocuğa sahip çıkalım’ talimatını verdi. Türk polisinin şefkatli elleri zor durumdaki aileye uzandı. Önce karakola ardından Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Kadın Sığınma Evi’ne götürülen anne ve çocuklar geceyi sıcak bir yuvada geçirdi.

Kaymakamlığın anne ve çocuklarla ilgili gereken adımları atacağı, güvenli ve huzurlu bir yuvada yaşam haklarını koruyacağı bilgisine ulaşıldı.

08791bd6-1af9-438e-99e8-4e698fa59fec.jpg,e5140042-375e-4d33-832d-ad25c0bbe233.jpg

f7b7825b-5365-48a5-942e-ccfd2e48c588.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.