Konya 112’den Kan Bağışı Kampanyası

Konya 112’den Kan Bağışı Kampanyası

Konya İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Başhekimliği tarafından “Kanımızla Canımızla, Konya 112 Yanınızda” sloganı kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.Konya İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde ku...

Konya İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Başhekimliği tarafından “Kanımızla Canımızla, Konya 112 Yanınızda” sloganı kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde kurulu bulunan Kızılay’ın kan alma çadırında gerçekleştirilen etkinliğe, Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Osman Ulusal, Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları katıldı.

Kan bağışı kampanyasını başlatan Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, “Acil durumlarda her an vatandaşlarımızın yanında olan Konya 112 çalışanları, yaptıkları kan bağışlarıyla görev dışında da hastalarımızın yanında olduklarını gösteriyorlar. Bu kan bağışı kampanyası hayat kurtarıcı bir örnek teşkil edecek. Biz tüm 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarımızın ekip ruhu içerisinde, insanlarımızın en acil durumunda yanlarında olduğunu biliyoruz. Onların sağlığını daha ileri seviyelere yükseltmek için gösterdikleri çabayı biliyoruz. Bu çabanın yanında artık, kanlarını da bağışlayarak Konyalı vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“TÜM KONYALILARI KAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUZ”

Konya 112’nin acil durumlarda, vakaların yüzde 95’ine ilk 10 dakikada ulaşarak büyük başarı elde ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Küçükkendirci, “Konya 112, hava ambulansıyla, motorize ve 4 sedyeli ambulanslarıyla yaz veya kış hiçbir mevsim şartı gözetmeksiniz, bütün güçlüklere rağmen hastalarımızın yanındadır. Bugünde ‘kanımızla canımızla, Konya 112 yanınızda’ diyerek tüm Konyalıları kan bağışına davet ediyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 çalışanlarını bu hizmetlerinden dolayı tebrik ediyoruz diyen Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz ise, “Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak inşallah ilerleyen bir zaman içerisinde bizde personelimizle birlikte kan bağışında bulunacağız. Kanı insan vücudu dışında üretmek mümkün değil, bu nedenle tek kaynak insandır. İnsanlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Konyalı yardımseverdir, kan bağışlarıyla Kızılay’ı destekleyeceklerini umuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci ve 112 çalışanları Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.