Körfez, Altın Kiraz Festivali’ne Hazırlanıyor

Körfez, Altın Kiraz Festivali’ne Hazırlanıyor

Körfez’de geleneksel hale gelen ve bu yıl 42. düzenlenecek olan Altın Kiraz Festivali’nde yapılan hazırlıklarda son aşamaya gelindi.12-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde yağlı...

Körfez’de geleneksel hale gelen ve bu yıl 42. düzenlenecek olan Altın Kiraz Festivali’nde yapılan hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

12-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde yağlı güreş, atıcılık ve farklı spor dalları ve çeşitli etkinliklerle Altın Kiraz Festivali büyük heyecana sahne olacak. Kirazın gelecek nesillere de aktarılması için yapılan teşvik ve desteklerle Körfez’in sembolü olan kirazın yaşatılması adına yapılacak Kiraz Festivali, sürprizlerle dolu geçecek.

Bu çerçevede yapılan hazırlıkları yerinde inceleyerek kiraz üreticilerin bağlarını ziyaret eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Belediye olarak kiraz üreticilerini desteklediklerini ifade etti. Yapılan ziyarette hasat yapılan bir bağa giren Başkan Baran, üreticilerle birlikte kiraz topladı. Ziyarette köy halkının davetini geri çevirmeyen Başkan Baran, vatandaşlarla birlikte çay içerek sohbet etti.

Kiraz bağlarını gezen Başkan Baran daha sonra etkinliklerin yapılacağı atış alanı ve güreş alanına geçerek çeşitli incelemelerde bulundu. Güreş alanını inceleyerek çimlerin kontrolünü yapan Başkan Baran, yetkililerden çeşitli bilgiler aldı. Ardından atış alanına geçerek atış yapılacak poligonları inceleyen Başkan Baran, bir de deneme atışı yaptı.

Yapılacak olan festivalin dolu dolu geçeceğini belirten Başkan Baran, “Dolu dolu bir festival bizleri bekliyor. Halkımızın memnun olacağı bir festival hazırladık. Şuan Yağlı Güreşlerin yapılacağı alanı inceliyoruz, maşallah ekiplerimiz arı gibi çalışıyor, kısa sürede hem atış alanımız hem de güreş alanımız hazır hale geldi. Kazasız belasız bir festival olmasını diliyor, tüm halkımızı 12-14 Haziran tarihlerinde Kiraz Festivaline bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.